Напишете дума/думи за търсене

Подръчни средства за премахване на статично електричество

Дисбалансът на положителни и отрицателни частици в тъканите ги кара да искрят и да залепват за кожата, създавайки дискомфорт. Но има лесни начини статичното електричество да се премахне. Ето 8 от тях.

Направете разтвор от половин чаена чаша омекотител за дрехи и четвърт чаша вода. Разбъркайте го добре и го сипете в пулверизатор. После напръскайте засегнатите дрехи от опаката страна.

Кламер или метална закачалка също вършат работа. Те най-добре премахват статичното електричество от копринени материи - естествени и изкуствени. Достатъчно е или да закачите дрехата на подобна закачалка или да поставите кламер на подходящо място от вътрешната страна. След около 15 минути проблемът е решен.

И лосионът за тяло може да влезе в употреба, разбира се, като не забравяте да го нанасяте върху кожата си.

Четвърт чаша с отвара от билката хамамелис и 1-2 капки етерично масло от лавандула се размесват добре, а после чрез пулверизатор се използва при нужда от опаката страна на тъканите.

Обикновената вода върши работа за известно време - трябва просто да прекарате мокра длан върху проблемната тъкан или да впръскате с пулверизатор.

Напръскването с лак за коса ще помогне, но трябва да внимавате да е отдалеч, защото в противен случай върху плата ще останат петна.

Вече стана дума, че навлажняването върши работа, затова може да го направите и с мокра салфетка за почистване на ръце.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X