Напишете дума/думи за търсене

Бабини хитрини за бързина и ефективност в кухнята

Неведнъж сме писали за неочакваните начини, по които някои предмети от ежедневието ни могат да се използват у дома. Днес ще покажем как това може да се случи в кухнята.

Ако имате тостер за сандвичи или гофретник, не е задължително да ги използвате само по буквалното им предназначение. Ще се насладите на малко по-различен продукт, ако запечете вътре настъргани картофи.

Прясно набраните билки могат бързо да се изсушат, ако се поставят в микровълновата печка за 15 - 30 секунди, разстлани върху кърпа.

Понякога по-захабените дънки миришат неприятно, дори и след старателно изпиране. За да поправите нещата, сложете панталоните в плътно затворен найлонов плик, а после в камерата за нощ.

Ще имате гости и ще ви трябва по-голямо количество лед за охлаждане на напитки в по-обемни съдове. Затова не се колебайте да използвате формички за мъфини. Камерата върши работа и по отношение на ароматните свещи - ако ги оставите за нощ в нея, ще горят два пъти по-дълго.

Детските играчки, които са от пластмаса или гума, се изчистват перфектно, ако ги пуснете през миялната машина. Подсилването на почвата в градината може да се прави и с помощта на обелките от плодовете и зеленчуците. Затова не ги изхвърляйте, а ги надробете в блендер. Получената течност използвайте като тор. Лимоните ще пускат повече сок, ако за 15 - 20 секунди ги нагреете в микровълновата. Пак там, но за минута, може да поставите влажна гъба, ако искате тя да стане почти напълно стерилна.

Кубчетата лед може да не са само класически, а например пълни с подправки, включително пресни. Така когато се наложи да се ползват за супи или салати, ще са свежи и ефектни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X