Напишете дума/думи за търсене

Как да се справим с космите на домашните любимци

Собствениците на кучета и котки добре знаят колко досаден става през пролетта и есента проблемът със сменящата се козина. Космите са навсякъде и опитите да се отървем от тях невинаги са ефективни. Ето няколко начина, които биха помогнали за справяне със ситуацията.

Лайсната с гума за миене на прозорци върши чудесна работа за събиране на косми от гладки повърхности. След това лесно ще довършите чистенето с прахосмукачка, защото с космите е прибрана и част от прахта.

Гумени ръкавици има във всеки дом. Използвайте ги и когато искате да съберете космите от килима, дивана или тапицираните столове. Най-добре се получава, ако предварително ги намокрите леко.

Всички знаят, че надутите детски балони силно се наелектризират, ако ги потъркаме в косата си. Възползвайки се от това, можем лесно да придърпаме по-едрите животински косми от текстила. Пемзата също помага за отстраняване им, като значително облекчава чистенето нататък с прахосмукачка.

Все пак ако не искате да се мъчите с подръчни средства, може просто за закупите от магазина специална ролка с лепящи ленти, която е много ефективна.

Снимка pixabay

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X