Напишете дума/думи за търсене

3 основни правила при избор на плочки

Понякога правим грешки, когато избираме грешните материали. Поради тази причина е важно да сме добре информирани за възможностите, които съществуват на пазара и какво подхожда най-добре за дома.

Декорацията на дома трябва да се ръководи от цялостен подход, при който има последователна и адекватна връзка между различните ресурси, дори ако те са част от инфраструктурата.

Затова ви предлагаме да се запознаете с 3 основни правила, преди да изберете плочки.

Атмосферата, която създаваме в интериора, се влияе от цветовете, материалите и дизайна, които прилагаме. Структурата и мебелите съставляват съдържание, което се подобрява чрез цветовете. Между всички тези елементи трябва да има хармония.
Пространството, където се намира декорацията, се превръща в идеалната обстановка за конфигуриране на смисъл, който отговаря на нашите нужди; подът, стените и таванът са идеалната рамка за работа върху естетиката на дома.

1. Проучете стила на дома
Преди да изберете плочки за дома, трябва да сте наясно със стила, който ще присъства в стаите: начина, по който изглежда, елементите, които ще участват активно, цветовете, които ще преобладават, дизайна и разпределението на ресурсите и т.н.
Имайте предвид, че всички тези принципи ще помогнат за правилното определяне на интериора. Въпреки това материалите ще определят нивото на устойчивост, издръжливост и, от своя страна, самия външен вид. Ако са качествени, ще предложат дом в перфектно състояние.

Плочките, които ще изберете, независимо дали в банята или в кухнята, трябва да са с еднакъв десен, с който да си партнира във вътрешната стилистика.

2. Познайте по-модерните разновидности
Днес има множество дизайни и формати, което води до различни възможности за декориране на къщата фино и елегантно. За да направите това, трябва да знаете кое е най-модерното и кое е най-търсеното на пазара.

• Цветните плочки без съмнение са най-често срещаните. Комбинации от всякакъв вид могат да бъдат направени от малки до големи плочи. Самата облицовка функционира като хроматичен фон и естетическо допълнение.
• За да придадете винтидж нотка на дома, може да използвате хидравлични дизайни. Могат да се нанасят както върху стените, така и върху пода. Освен това те са полезна хроматична основа за декорация и предават определено усещане.
• Изисканост се постига, ако работите само с плочки, които не са пищни или прекалено крещящи. Релефните предлагат по-голяма степен на функционалност и модерност.

3. Внимание към материалите
Със сигурност искаме най-голяма издръжливост, поради тази причина плочките са валиден компонент, който гарантира устойчивост и качество.

От една страна, има порцеланова облицовка, с нейния фин и
деликатен външен вид, толкова типичен за стил Арт Деко.
По същия начин има керамика в рустик стил или изпечена глина, които предлагат по-селски вид в допълнение към координирането много добре с дървени мебели или други каменни елементи.

Друга тенденция, която напоследък навлиза в домовете, са плочките от неръждаема стомана. Тук говорим за по-скъпа категория, но това, от своя страна, показва различно състояние от това, което традиционно познаваме.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X