Напишете дума/думи за търсене

Как да простим емоционална изневяра?

След като изяснихме какво представлява емоционалната афера, ви предлагаме да обърнем поглед към това как бихте могли да я превъзмогнете и да продължите напред.

Прошката не означава забравяне на случилото се. Това просто означава, че избирате да се освободите от горчивината, негодуванието и обидата, за да може да се съсредоточите върху изграждането на по-добро бъдеще за себе си. Прошката ви помага да намерите вътрешен мир и спомага за подобряване на психичното ви здраве. Може също така да насърчи състрадание към себе си и разбиране към партньора ви, докато се опитва да спечели доверието ви обратно.

Въпреки че може да не изглежда толкова голяма работа за хората, които не знаят какво означава емоционална изневяра, реалността е, че емоционалната изневяра често е по-лоша от физическата такава. Осъзнаването, че вашият партньор обича някой друг, може да бъде дълбоко нараняващо и осакатяващо. И затова прошката може да бъде сериозно предизвикателство. Въпреки това зависи най-вече от индивидите, тяхната химия, динамика на връзката и нивото им на интерес към излекуването на отношенията.

Прошката може да започне, когато и двамата партньори признаят и приемат истинските си чувства по отношение на целия проблем и като изразят истинските си мисли за изпитанието. Партньорът, който изневерява, трябва честно да обясни защо е изневерил, тъй като това може да помогне да се идентифицират пукнатини в основната връзка, към която и двамата партньори трябва да работят.
Другият партньор трябва открито да изрази как е бил наранен от аферата и да постави строги граници за бъдещето.

Друг важен аспект за това как да простите емоционална измама е търсенето на професионална помощ. Консултацията с терапевт за двойки или консултант по връзките също може да бъде полезна, тъй като те могат да дадат практически съвети как да се справите със сложната ситуация и трудни емоции.

Също така е важно партньорът жертва да даде приоритет на любовта към себе си, грижата за себе си и състраданието към себе си, за да се предпази от това да стане жертва отново в бъдеще и да избегне попадането в капана на токсична, насилствена връзка. Независимо от това, прошката е важна както за изцелението на себе си, така и за връзката. Въпреки че може да отнеме много време, усилия и разбиране, изцелението е възможно и двамата партньори могат отново да възстановят връзката по здравословен начин, ако и двамата са готови да положат равни усилия.

Да бъдеш измамен в сериозна връзка, несъмнено е едно от най-лошите преживявания, през които човек може да премине. Въпреки това е възможно да се излекува от него, ако и двамата партньори са готови да инвестират време, усилия, отдаденост и ангажираност. Въпреки че правенето на грешки е човешка природа, съсредоточете се върху разбирането на вашата роля в изпитанието и какво е мотивирало човека до вас да предприеме такава драстична стъпка. Когато всичко е казано и направено, работете заедно с партньора си като екип и равни партньори, за да възстановите връзката си от нулата и да се съсредоточите върху движението напред, вместо да гледате назад към миналото. Живейте в настоящия момент, дишайте дълбоко и следвайте сърцето си. Истинската любов, любовта към себе си и партньора ви ще ви покаже пътя напред.

Може ли една връзка да се възстанови от емоционална изневяра?

Да, възможно е, ако и двамата партньори искат. Възстановяването може да бъде възможно с ангажираност, комуникация, консултиране и целенасочени усилия за възстановяване на доверието от страна и на двете страни.

Човекът, който изневерява, може да си прости, като поеме отговорност за действията си, покаже истинско разкаяние, че е наранил другия човек и като потърси терапия, за да стане по-добър индивид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X