Напишете дума/думи за търсене

Какъв хляб обичат Иван Манчев и Димитър Тончев?

С отговора на въпроса “Средичка или коричка?” единият се оказа максималист, а другият остава верен на детските си предпочитания

Вкусният и прясно изпечен хляб с внимателно подбрани съставки е желан гост във всяка къща. За българина той е важна част и от делника, и от празника, оттам и поговорката “като има хляб, всичко има”.

Фурната на Lidl предлага над 20 вида хляб за всяко пълноценно меню. Старателно приготвени от проверени зърнени култури, печивата носят топлината на любовта, с която са замесени, за да изпълнят с ухание и уют всеки български дом.

За да разберем каква роля играе хлябът в живота на двама популярни и обичани кулинари - шеф Иван Манчев и младият му колега Димитър Тончев, както и кой е любимият им хляб от Фурната на Lidl, зададохме няколко кратки въпроса и ето какво разбрахме за тях.

И двамата обичат хляба. Първата асоциация, която извиква у тях думата, е спомен от детството. “Хляб беше първото нещо, за което ме пратиха сам до магазина. Естествено, не го върнах цял”, споделя Митко. “Филийка, намазана с хубава лютеница”, казва Манчев и веднага добавя, че е изяждал по половин хляб на ядене. Днес чаровният шеф готвач признава, че се пази от въглехидратите, но с умиление си спомня за някогашния заводски хляб и хрупкавото му крайче, което обичал да пълни с кашкавал и шунка, задължително прибавял и люта чушка. “Завършвах с малко масълце и шарена сол. Стискаш крайчето и го гризкаш”, през смях разказва Манчев.

За Димитър Тончев е важно хлябът да е топъл. Иван Манчев пък обожава да прави канапе от хляб - запечатва го с масло и аранжира по желание, например с вкусен дроб. Докато разказва, се връща отново към детството: “Мама беше много добър кулинар и задължително на трапезата ни имаше хляб. А аз бях голям сладокусник”, усмихва се той.

Любимият хляб на Тончев от “Фурната на Lidl” е пълнозърнеста питка с лимец. “Обожавам вкуса и качествата на пълнозърнести хлябове”, признава младият кулинар. За Манчев пък любими са печивата с хрупкава коричка. “Коричката и хрупкавостта в устата създават много приятно усещане”.

И тъй като си говорим с хора, отдадени на кулинарията, нямаше как да не помолим за някоя оригинална идея за сандвич или брънч с чабата и франзела от Фурната на Lidl.

“Чабатата има сравнително мека коричка и е супер за сандвичи. Бих я напълнил с кремави бъркани яйца, сирене и зелена салата. Колкото до франзелата, дори да е съвсем нормално за нас, всъщност да намажеш френска франзела с лютеница и сирене си е нестандартно”, смята Тончев.

Иван Манчев пък предлага с чабата да завътрим един хубав тост с чери домати, босилек и ситно нарязана панчета, обилно поляти със зехтин. А франзелата си я представя с малко лютеница, люта чушка, кашкавал и шунка. Като финален щрих би добавил и сос от лютите чушки.

Колкото до вечната класика - средичка или коричка, единият е максималист, а другият остава верен на детските си предпочитания.

“Без едното няма другото. Избирам и двете”, казва Тончев.

“Коричка!”, категоричен е Манчев.

Ние пък сме категорични, че какъвто и хляб да изберете от Фурната на Lidl - класически бял с жива закваска, кайзер земел със сусам, зеленчуков или със семена, няма да сгрешите. Качеството и вкусът са гарантирани!

  • Ключови думи:
X