Напишете дума/думи за търсене

7 неща, които бодат очите на гостите ни и ни кара да изглеждаме като скъперници

Когато влезем в нечий дом, нормално е да се огледаме и да направим прибързани заключения за хората, които живеят там, включително техния характер, навици и начин на живот. Дори и най-малките детайли могат да разкрият интересни нюанси. Например някои неща могат да ни накарат да мислим, че човек е скъперник. Въпреки това не всички тези презумпции са действително верни.

В този материал се опитваме да направим разликата между това да си пестелив и да си скъперник и набелязахме дузина неща в дома, които говорят много за това кой живее в него.

Изтъркани чехли
Обувки, които са преминали през всички възходи и падения в живота на собственика си, могат да бъдат ценни и скъпи за сърцето на този човек. И все пак, докато се сменяме уличните си обувки доста често, сме склонни да забравим за домашните чехли или пантофи, защото са толкова удобни, че не забелязваме недостатъците им. Така де, кой друг ще ги види?
Все пак, ако ще имате гости, по-добре оставете любимите си чехли от поне петилетка насам настрана и предложете на гостите си нещо, което не се носи от никой член на семейството ви. Имайте предвид, че да предлагате на гостите си нещо, което винаги носите вкъщи, не е нито хигиенично, нито гостоприемно.


Калъфи на мебелите

Въпреки факта, че съвременните производители на мебели използват много издръжливи и устойчиви на петна тъкани, все още може да видим калъфи, с които са покрити или облечени мебелите в много домове, които не само развалят цялостната визия, но и изискват постоянно опъване и нагаждане към дивана, стола и прочее.

Съдове с натрошен емайл

Нашите майки и баби са използвали емайлирани съдове навремето, затова много от нас са ги наследили и продължават да ги използват и до днес. Но дори дълготрайните кухненски прибори и съдове за готвене имат тенденцията да се износват. Напълно разбираемо е, когато една 80-годишна дама не може да се сбогува с тенджера, която е използвала през последните 30-40 години. Наличието на такива неща в домовете на младите домакини обаче предизвиква само объркване, освен ако, разбира се, не са върли фенове на всичко що е изтъркано и твърде винтидж.

Натрошени и напукани чаши

Времето на недостига на стоки остана отдавна в миналото и сега е възможно да закупите евтини, но привлекателни чаши и чинии в почти всеки магазин за бита. Те не струват много и могат лесно да създадат атмосфера на новост и комфорт. Понякога обаче може да ни е трудно да кажем сбогом на напукана чаша или чиния по различни причини. Може да нямаме време да направим ревизия на шкафа със сервизи или не може да намерим добра алтернатива, която да ни хареса толкова, колкото стария предмет. Този начин на мислене може да се превърне в лош навик, карайки даден индивид да спре да забелязва малките несъвършенства в кухненските си съдове. Но независимо какви са вашите разсъждения, имайте предвид, че такива предмети никога не изглеждат добре в нечий дом.

Захабени кухненски кърпи
Във всяка кухня има кърпа - тя е жизненоважна в това пространство. Но едно е, когато кърпата е спретната и чиста, а съвсем друго е, когато изглежда като вафла с дупки и стърчащи нишки. Дори и да продължаваме да се убеждаваме, че такава материя абсорбира влагата по-добре, нека бъдем честни: пазарът е пълен с перфектни памучни кърпи на ниски цени, които абсорбират и почистват също толкова добре.

Защитно фолио на нови артикули
Когато телевизорите с дистанционни управления се появиха за първи път в света, много хора имаха изключително внимателно отношение към това чудо на техниката и се опитаха да защитят такива предмети с невероятно внимание. В днешно време обаче технологиите се превърнаха в обичайна част от живота и може да си купите дистанционно за телевизор във всеки магазин. Сега само най-пестеливите хора поставят найлон или специални калъфи на дистанционните управления и не премахват защитното фолио от новата техника.


Остатъци от сапун
Гамата и разнообразието от перилни и почистващи препарати в съвременния свят са толкова широки, че всеки може да избере нещо подходящо за бюджета си, отричайки необходимостта да използвате сапун, когато от него остане миниатюрно парченце. Въпреки това понякога сме склонни да мислим, че изхвърлянето на парче сапун, дори и да е твърде малко, за да върши действително работа, е твърде голямо прахосничество. Но истината е, че само трупаме ненужни парчета сапун в красиви сапунерки. В някои случаи дори не е изключено да видите купчина такива парчета в шкафа в банята в дома на по-пестелив човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X