Напишете дума/думи за търсене

Обичай мъжа си, за да обичат и децата ти

Децата могат да научат доста от брака на родителите си. Много от нещата, които им помагат да разберат същността на отношенията между големите, ги взаимстват от нас. Те гледат внимателно, изследват и се учат от примера, който им се предоставя на ежедневна база. Така че следващия път, когато решите да изхвърляте любимата играчка на мъжа ви през балкона, помислете по-добре.

Как изглежда любовта

От брака децата ще придобият представа за генералната картинка за интимността изобщо. Интеракцията между родителите ще напътства техните собствени отношения с любимите им хора през техния съзнателен живот. Ако непрекъснато се карате, те ще решат, че това е задължителен елемент от любовта. Никой родител не иска детето му да е нещастно, нали?

Цивилизовани конфликти

Конфликтите са нещо, с което всяка двойка се сблъсква, но по-важно е как се решават. Не е нужно да блъскате по масата, за ви чуе другият. По-голяма вероятност има да ви чуят съседите на последния етаж. Вместо крясъци вкарайте разумния и цивилизован диалог в спора, особено ако се случва пред децата.

Подялба на задълженията

Това как възприемате задълженията, свързани с дома, е нещо, кето децата учат от вас. Ако бащата помага, то вашите наследници ще възприемат това като съвсем нормално нещо и ще го приложат и в техния брак. Ако обаче цялата тежест се пада на майката, те ще решат, че от жената се очаква да тегли всичко на гърба си.

Чувство за хумор

То винаги спасява, дори и в най-кахърните моменти. Ако децата видят от вас, че дори в мигове на привидна безизходица вие може да се пошегувате със ситуацията, то това ще им заложи в главата един режим на по-лесно справяне с живота.

Важността на привързаността

Децата забелязват нежността между родителите си много точно. Ако те растат в среда, в която майка им и баща им показват любовта си един към друг, то тогава за тях това ще бъде повече от нормално да приложат и в техните бъдещи отношения. Освен това им дава сигурност за климата в дома.

Разделяй и владей

Хлапетата са безпогрешни в интуицията дали мама и тате са единни или имат тотално различни схващания за важните неща. Ако децата подушат и най-малкия намек за нещо, което разрушава вашата единност, то това ще им изпрати лош сигнал не само за бъдещето, но и за настоящето. Защото те имат нужда да се чувстват сигурни в дома си с вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X