"Пие се по 1 с.л. всяка сутрин на гладно, като имуностимулант - започва се от края на октомври до март, а за пречистване на токсините и укрепващо - по всяко време”, пише ни Пепа Стоева за домашния сироп от черен бъз, който приготвя за семейството си, а днес споделя с вас.
Необходими продукти:
добре узрели плодове на бъз
захар
стъклен висок буркан
марля
Начин на приготвяне:
Изрязваме с ножица само добре узрелите съцветия. Измиваме ги и ги отцеждаме. След това с вилица оронваме над тава зрънцата. Трябва да са само узрели, ако попаднат зелени, се махат, защото са силно токсични. (По рецептата на Петър Димков зърната се оронват с ръце в ръкавици, но аз ви предлагам по-лесния и чист начин.)
Насипваме с лъжица в буркан (2-3 л) слой зърна, дебел около 2 см. Следва 2 см пласт захар, пак зърна и така, докато бурканът се напълни. Последният пласт е от захар. Той достига до 2-3 см от гърлото на буркана, тъй като сместа се надига.
Покриваме гърлото на буркана с марля, като я завързваме. Оставяме го на хладно и светло място, но не на пряка слънчева светлина за 20-21 дни. Ако зърната са добре узрели, захарта се е разтопила за толкова дни.
Прецеждаме получения сироп през 2-3 пласта марля и го съхраняваме в затворени тъмни стъклени бутилки на студено място или в хладилник. Важно е да не остане зърно, което ще предизвика ферментация и ще вкисне сиропа.
Pamelor https://pharmacylo.com/ rx price comparison
viagra soft http://loxviagra.com/ viagra and cialis together
canadian pharmacy viagra & cialis https://cialisee.com/ cheap generic cialis
cialis where can i buy https://rcialisgl.com/ cialis dapoxetine europe
viagra cialis canada https://ucialisdas.com/ cialis 20mg shopping
buy viagra cheapest https://jokviagra.com/ mexican viagra
Medex http://xlnpharmacy.com/ best drugstore moisturizer
wall drug store http://pharmacylo.com/ nearest drugstore
what is super cialis, cialis dapoxetine https://cialisee.com/ cialis free offer
cialis buy india https://rcialisgl.com/ - over night cialis cialis on li