Напишете дума/думи за търсене

14 американски истории внесе Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова и операторът Кирил Тасев снимат на стадиона мач на “Миньор - Чикаго”. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

“Българи от Америка” - документалната й поредица само за успели,

ще се излъчва в “Комбина”

Мишо Михайлов от Монтана е едва на 37 години, но за последните 10 - откакто живее в САЩ, успява да стане един от десетте най-успешни бизнесмени в Чикаго и е в топ 500 за най-проспериращ бизнес в цяла Америка. Постига го с компанията си за автовози.

Българинът отдавна е американски милионер, има над 100 служители и е напът да модернизира целия транспортен бизнес на Америка.

Тази истинска история става телевизионна, когато Миролюба Бенатова среща Михайлов. Срещата им не е случайност. Журналистката заминава през септември за САЩ заедно с оператора Кирил Тасев точно с такава идея - да заснеме българския успех отвъд океана.

Първият тв разказ, който ще бъде излъчен, е за Мишо Михайлов - тази неделя, 1 ноември, в “Комбина” по Нова тв, предаването на Лора Крумова и Галя Щърбева. Още в началото на новия тв сезон двете водещи обявиха, че рубриката “Миролюба Бенатова представя” вече ще е част от токшоуто. Първото включване на известната журналистка няма да е едноактно, а цяла поредица, наречена “Българи от Америка”.

Бенатова и Тасев изкарват 20 дни в САЩ и минават през 5 щата. Заснемат 14 емигрантски истории от Чикаго, Лос Анджелис, Принстън, Ню Йорк, Вашингтон и Балтимор. Камерата им ще покаже кой отговаря за всички мостове в Ню Йорк, как се става полицай на годината в Щатите, може ли българи да изпращат изобретения в Космоса.

“Идеята е да покажем “бежанците от България”, да очертаем лицето на успеха отвъд океана и да разкажем добри примери не само за гастарбайтерско оцеляване, а за световни постижения”, обяснява Бенатова. “Има и атрактивни изненади като рокерската банда “Хайдути”, съставена от българи, които карат скъпи и ефектни мотори в свободното си време и имат свои атрибути като световноизвестните “Хел’с ейнджълс”. Или футболистите от “Миньор - Чикаго”, които не са за подценяване в непрофесионалната лига”, казва журналистката.

Вече повече от седмица тя монтира почти денонощно репортажите си от Америка. Премиерата на първия, с който на практика пак ще повдигне темата за емиграцията, е в неделя - ден за балотаж на местните избори за българите.

Повече за новия проект на Миролюба може да научите от последния брой на сп. "Всичко за жената".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X