Напишете дума/думи за търсене

Край на досадната хрема!

В сезона на грипните и простудни заболявания първият признак, че ни очакват неприятности, често пъти е хремата. Как да се преборим с нея?

Първа помощ
В началото на всяка настинка можем да вземем бързи и ефикасни мерки, за да спрем развитието на болестта. Още щом почувствате тръпки или болки в мускулите, веднага вземете Шуслерова сол №3 железен фосфат (3 пъти по 2 табл на ден), за да има организмът енергия да се пребори с вирусите. Еднократно през деня разтворете в чаша гореща вода 5-8 таблетки от Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат и я изпийте като чай. Задължителен е и приемът на витамин С. Останете си у дома по възможност и си направете гаргара с топла вода и сол.

Промийте носа с физиологичен разтвор и още по-добре – капнете си капки, в които има клеева тинктура, разредена в необходимото съотношение спрямо възрастта. По този начин се отмиват болестотворните вируси и микроорганизми.

Дишай леко
Запушеният нос пречи на нормалното дишане и постъпването на кислород в организма, което ни прави по-уморени и по-трудно се концентрираме. Но не бързайте да посягате към капките за нос! Ако те не са правилно дозирани и дълго се употребяват, водят до привикване. Освен това блокират обонянието, помагат за появата на полипи, имат и други нежелани странични ефекти. Вместо тях правете промивка на носа с капки от физиологичен разтвор или с отвара от лайка, разредена с клеева тинктура, и приемайте Шуслерови соли:

При бистър като сълза секрет са необходими соли №3 и №8.
При мътен, млечнобял секрет соли №3, №4 и №8 – те се приемат само вечер.
При гъст, зеленикав секрет солите са №3, №6 и №8 - отново с прием само вечер.
Освен тях, съществуват и комплексни хомеопатични препарати, създадени специално за хреми и при тежест в синусите. Немският хомеопатичен съюз препоръчва Цинабсин - комбинация от Цинабарис, Канадски Хидрастис, Калиев бихромат и Тънколистна Ехинацея, за да облекчите неприятните симптоми, да възстановите нормалното дишане и бързо да сложите край на болестта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X