Напишете дума/думи за търсене

Киш с праз и сирене

Небоходими продукти за тестото:

1 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. масло
1/2 ч.ч. настърган пармезан или друг кашкавал
2 жълтъка
1 - 2 с.л. студена вода

За плънката:

1/2 ч.ч. масло
1 стрък праз, нарязан на колелца
1 ч.ч. натрошено сирене
1/2 ч.ч. течна сметана за готвене
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
2 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

Омесете от брашното, маслото, кашкавала и жълтъците тесто. Ако е необходимо, добавете малко вода. Тестото трябва да стане гладко. Увийте го във фолио и го поставете в хладилника за около 30 минути.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност, след което го прехвърлете в кръгла тавичка с диаметър 26 см. Поставете тавичката в хладилника за около 15 минути, докато тестото стегне, след което печете на 180 - 200 градуса до златисто около 20 минути. Оставете да се охлади. Сгрейте на среден огън останалото масло и задушете в него праза. След като изстине, го изсипете върху тестото. Отгоре изсипете натрошеното сирене и покрийте киша със смес от сметаната, млякото, яйцата и горчицата. Печете на 180 градуса около 30 минути.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X