Напишете дума/думи за търсене

Не тъжете за морето, излейте го във ваната

Дълбоко убедени сме, че морето е най-добрата рецепта за красота и здраве: прави кожата нежна, изглажда бръчките от стрес и ни снабдява с най-важното оръжие за прелъстяване – щастливата усмивка. Използвайте ваканцията си, за да се разкрасите и да се заредите със слънце за студените месеци. А ако отпуската ви е свършила, „направете” си море у дома.

Солта на живота

Таласотерапията използва лечебните свойства на морските водорасли, солта и водата. Тя действа благотворно на кожата и е сред най-ефикасните средства в арсенала ни срещу целулита. Ако нямате възможност редовно да се къпете в морето, решението е просто – сипете морска сол във ваната. Модерните видове морски соли са „подобрени” с добавки на ароматни масла. Благодарение на тях ще разпуснете след напрегнатия работен ден, ще подобрите настроението си и ще активизирате метаболизма. Морската сол съдържа внушително количество макро- и микроелементи. Например, калцият участва в укрепването на клетъчните мембрани и има положителен ефект върху кръвосъсирването. Натрият и калият пък осигуряват проникването на хранителни вещества в клетките.

Магнезият играе важна роля в процеса на клетъчната обмяна. Бромът има релаксиращо действие. Йодът нормализира хормоналния баланс и има антибактериално действие. Ваните с морска сол действат в четири посоки: 1) „извеждат” токсините и правят кожата по-равна и еластична. 2) подобряват обмяната на веществата. 3) солта прониква в организма и попълва дефицита от микроелементи. 4) влияят положително на самочувствието.

Водорасли срещу целулит

Обвиването с водорасли е популярен и ефикасен метод за борба с целулита и наднорменото тегло, а допълнителни бонуси са освобождаването от шлаките и кадифената кожа. Спа процедурите в морски водорасли, лечебна кал или глина компенсират недостига от полезни вещества в организма, с което доказват, че красотата наистина идва „отвътре”. Водораслите активно се борят с подкожните мазнини, активизират микроциркулацията, хидратират, подобряват състоянието на нервната и ендокринната система. Казано накратко, борят се с причините за целулита, подсилват имунитета и оздравяват целия организъм.

Защо ги харесваме:
Концентрацията на витамини в морските водорасли е над сто пъти по-висока от тази на наземните растения. Например, ламинарията (т.нар. морска трева) е отличен източник на йод и има дренажно действие, което я прави лидер в антицелулитните програми.

Водораслото делесерия възстановява способността на кожата да се регенерира. Червените водорасли съдържат природна хиалуронова киселина, която хидратира и изглажда бръчките. Спирулината е шампион по съдържанието на белтъци и има имуностимулиращо, антиоксидантно и дори противотуморно действие.
Доказано е, че съставът на морската вода е идентичен със състава на кръвната плазма на човека, затова полезните компоненти в нея се усвояват почти на сто процента. Тялото има гениалната способност да абсорбира от водораслите и морската сол точно тези полезни вещества, от които има нужда в дадения момент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X