Напишете дума/думи за търсене

Пептиди и ензими – нов еликсир на младостта

Откакто свят светува човечеството търси формулата на вечната младост. Вече няма нужда да сключваме сделка с дявола, за да изпросим още едно късче от нея – просто защото с напредването на науката става все по-реална. Чудодейните beauty средства с пептиди и ензими от ново поколение заплашват да оставят без работа армията от пластични хирурзи, тъй като са в състояние да вършат тяхната работа. При това без скалпели и упойки.
Тези два фермента са катализатори на процесите в кожата – могат да ги забавят и ускоряват.

Пептиди – необходими като въздуха за кожата, изпълняват следните функции:


Възстановяваща. Представляват белтъци, които проникват в кожата на различна дълбочина, веднага намират и разпознават разрушените и повредени клетки и тъкани и моментално подават на мозъка сигнал, че в тази точка се е случила „авария”. В резултат на това започват процеси по регенерация. Освен това пептидите подобряват клетъчния метаболизъм и подпомагат жизнено важните клетки да се размножават.

Ботокс ефект. Част от действието им е свързано с отпускане на мускулите, като могат дори да потушават болката. Включени в околоочните кремове, оказват действие, сравнимо с това на ботокса – намаляват дълбоките бръчки.

Рехабилитация на кожата.
Пептидите имат способността да провеждат „архитектурна” дейност – помагат за бързо заздравяване на повредени тъкани след операции и естетични процедури.

Укрепващи свойства. Благодарение на богатата си протеинова структура те укрепват епидермиса и стягат кожата.
Защитават от вредното въздействие на околната среда. Пептидите са „страж” срещу свободните радикали и окислителните процеси.

Ензими – чистачите в полза на красотата

Ако пептидите изпълняват „съзидателна” функция, то ензимите управляват разрушението – ликвидират мъртвите клетки от повърхността на епидермиса. Всъщност горният слой на кожата в основата си се състои от мъртви клетки и трябва редовно да се самопочиства, но в големия град процесите на ексфолиация са нарушени. Дебелият слой от мъртви клетки предизвиква кислороден глад, повяхнал тен, нисък тонус и преждевременно образуване на бръчки. Именно ензимите помагат да се отстрани този слой, за да се възстанови гладкостта и мекотата на кожата. Ще ги откриете в пилинги, скрабове, маски, гелове и лосиони за измиване. Обикновено се използват ензими, получени на основата на папая, ананас и боровинки. Могат да се прилагат дори на чувствителна кожа.

Важно

Имайте предвид, че не бива да очаквате от козметиката с пептиди и ензими моментен ефект, тъй като те въздействат с натрупване и постепенно, а не ударно, затова е важно да се използва редовно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X