Напишете дума/думи за търсене

Рецепти с розова вода за разкрасяване на лицето

Козметичните специалисти твърдят, че за да имаме здрав и красив тен, трябва редовно да прилагате розова вода върху кожата на лицето.

Розовата вода е добре позната течност в областта на красотата и личните грижи. Прави кожата мека, свежа и гладка, защото помага за тонизиране на тена и насърчава здравето й. Освен това мирише невероятно. Представяме ви няколко натурални рецепти, съдържащи розова вода, които ще помогнат на красотата ви да заискри още повече.

1. Глицерин и овесено брашно
Смята се, че тази смес е подходяща за мазна кожа, защото помага за регулиране на количеството произведен себум, без да го изсушава или уврежда. Всичко това е благодарение на овесеното брашно - съставка, която, освен че се адаптира добре, помага и в борбата с дискомфорта като зачервяване, сърбеж и възпаление.

Необходими продукти:
• 2 супени лъжици розова вода (20 мл)
• 4 капки глицерин
• 1 чаена лъжичка овесено брашно (5 мл)

Начин на приготвяне:
Смесете розовата вода, глицерина и овесеното брашно. След това с помощта на памучен тампон нанасяйте сместа върху лицето си всяка вечер. Изчакайте да изсъхне и изплакнете с топла вода. Накрая нанесете овлажняващ крем.

2. Картофи и мед
Тази смес е домашно средство за дълбоко овлажняване на кожата и предотвратяване на преждевременното й стареене, най-вече заради съдържанието на мед.

Необходими продукти:
• 1 среден картоф
• 3 супени лъжици розова вода (30 мл)
• 1 супена лъжица мед (7,5 г)

Начин на приготвяне:
Обелете картофа и го пасирайте. След това добавете розовата вода и меда и бъркайте, докато стане гладка каша. Нанесете маската върху лицето и изчакайте 15 минути. Изплакнете добре с топла вода.

3. Куркума и сандалово дърво
В страни като Индия куркумата се използва в козметиката като помощно средство за премахване на космите по тялото. Но тя върши чудеса и ако лицето ви е „малтретирано” от грим и замърсяване.

Необходими продукти:
• 3 супени лъжици розова вода (30 мл)
• ? чаена лъжичка куркума (2 г)
• 2 супени лъжици сандалово дърво на прах (20 г)

Начин на приготвяне:
Комбинирайте трите съставки в купа и разбъркайте, докато се смесят добре. С помощта на четка намажете кожата си от врата до челото. Покрийте я напълно. След това оставете маската да действа няколко минути и изплакнете със студена вода.

4. Доматен сок и розова вода
Смята се, че този препарат може да помогне за успокояване на кожата след продължителен престой на слънце.

Необходими продукти:
• 2 супени лъжици розова вода (20 мл)
• 2 супени лъжици натурален доматен сок (20 мл)

Начин на приготвяне:
Смесете доматения сок и розовата вода. След това го нанесете върху увредена от слънцето кожа. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете. Намажете с хидратиращ крем.

5. Розова вода и манго
Тази маска, освен че има невероятна текстура, тя е и добър източник на антиоксиданти и витамин С. Идеална е, ако кожата ви е много суха и искате да я овлажните, без да я усещате мазна.

Необходими продукти:
• 2 супени лъжици розова вода (20 мл)
• 1 супена лъжица пулпа от манго (10 г)

Начин на приготвяне:
Комбинирайте добре двете съставки и нанесете сместа върху лицето и шията. Оставете да действа 20 минути. След това изплакнете със студена вода. Ако кожата ви има тенденция да е суха, може да прилагате тази маска два пъти седмично.

Картофите – подценяваните помощници на красотата и здравето

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X