Напишете дума/думи за търсене

Пълнена плескавица с лют урнебес от майстор Даци

фотограф: Стефан Сучев

Представихме ви майстор Даци със съдействието на нашите приятели от сдружение "Мулти култи колектив". Ето и една от неговите изкушаващи рецепти за пълнена плескавица с лют урнебес.

Необходими продукти:

Урнебес

За 2 порции

150 г сирене

50 г айвар

5-6 скилидки чесън

Лют пипер на вкус

Сладък червен пипеп на вкус

Черен пипер на вкус

Олио на вкус

Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавя айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.

За плескавицата

250 г телешка кайма

50 гр урнебес

гарнитура по избор (на снимката са гъбки и яйца от пъдпъдък)

2 топки кайма по 125 г се разточват на тънко. В средата се слага урнебесът и се затваря с другата топка. Оформя се като кръг. Плескавицата се пече на 250 градуса на скара на дървени въглища за 10-12 мин. или във фурна на 250 градуса за 15-20 мин.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X