Напишете дума/думи за търсене

Сочен сладкиш с моркови

Необходими продукти:

4 яйца

200 мл олио

150 г пудра захар

50 г кафява захар

140 г настъргани моркови

1 ванилия

225 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил на прах

щипка сол

50 г натрошени орехи

за крема:

150 г крема сирене

50 г масло

70 г пудра захар

1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Разбийте и двата вида захар с яйцата, олиото и ванилията. Смесете брашното, солта, бакпулвера, содата, канелата и джинджифила. Обелете и настържете морковите. Прибавете течните съставки към сухите, добавете морковите и орехите.

2. Намаслете и покрийте 2 тави (диаметър 20-22 см) с хартия за печене и изсипете по равно тестото в тях. Сложете ги във фурната и печете 30 мин или до готовност. Оставете да изстинат и отстранете хартията.

3. През това време пригответе крема, като добавите сиренето, маслото и ванилията към захарта. Разбърквайте, докато се смесят напълно и кремът стане хомогенен.

4. Намажете обилно единия блат на сладкиша и покрийте с втория. Поръсете отгоре с пудра захар по желание.

Малък съвет: Увеличете двойно количеството на крема сиренето, маслото и захарта, ако искате да намажете сладкиша с крем отстрани и отгоре.

Морковите са богат източник на бета-каротин. Полезни са за очите и сърцето. Редовната им консумация намалява нивата на холестерола. Забавят стареенето на клетките, подхранва кожата и помага в борбата с бактериите в устната кухина.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ



X