Напишете дума/думи за търсене

Сочна плодова торта с меденки

необходими продукти:
500 г меденки
400 г заквасена сметана
300 мл подсладена течна сметана
1/2 ч.ч. пудра захар или на вкус
2 ванилии
2 пакета желатин
50 мл вода
100 г ягоди
2 банана
200 г шоколад
70 г заквасена сметана

начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер подсладената сметана с ванилиите и пудра захарта на пухкав и гъст крем, добавете заквасената сметана и продължете да разбърквате. Накиснете желатина във водата за 5 мин, разтопете го на водна баня без да позволявате да завира и го добавете към крема. Разбъркайте отново.
2. Подредете меденки по дъното и по стените на метална форма за торта. Излейте част от крема върху тях, поръсете с нарязани плодове. Сложете цели или начупени меденки в крема и ги натиснете да потънат. Повторете до изчерпване на плодовете, крема и меденките или до запълване на съда. Загладете с шпатула отгоре. Сложете формата в хладилника за няколко часа.
3. Отделете стегнатата и охладена торта от ръба на формата с мокър нож. Откопчайте ринга на формата и внимателно го извадете. Залейте тортата с разтопен на водна баня шоколад, в който сте смесили заквасената сметана. Върнете тортата в хладилника отново да се стегне.

По желание може да залеете тортата с бял шоколад или да я покриете със захарна глазура.

Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X