Напишете дума/думи за търсене

Сочна плодова торта с меденки

необходими продукти:

500 г меденки

400 г заквасена сметана

300 мл подсладена течна сметана

1/2 ч.ч. пудра захар или на вкус

2 ванилии

2 пакета желатин

50 мл вода

100 г ягоди

2 банана

200 г шоколад

70 г заквасена сметана

начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер подсладената сметана с ванилиите и пудра захарта на пухкав и гъст крем, добавете заквасената сметана и продължете да разбърквате. Накиснете желатина във водата за 5 мин, разтопете го на водна баня без да позволявате да завира и го добавете към крема. Разбъркайте отново.

2. Подредете меденки по дъното и по стените на метална форма за торта. Излейте част от крема върху тях, поръсете с нарязани плодове. Сложете цели или начупени меденки в крема и ги натиснете да потънат. Повторете до изчерпване на плодовете, крема и меденките или до запълване на съда. Загладете с шпатула отгоре. Сложете формата в хладилника за няколко часа.

3. Отделете стегнатата и охладена торта от ръба на формата с мокър нож. Откопчайте ринга на формата и внимателно го извадете. Залейте тортата с разтопен на водна баня шоколад, в който сте смесили заквасената сметана. Върнете тортата в хладилника отново да се стегне.

По желание може да залеете тортата с бял шоколад или да я покриете със захарна глазура.

за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X