Напишете дума/думи за търсене

Време е да зазимим целулита

Антицелулитни процедури има много, но кой има време да ги изпробва и разучава? По-добре е да се опитат 2-3 от най-съвременните с доказан ефект за отслабване и изглаждане на портокалова кожа. Предложенията са на кинезитерапевта Боряна Тимнева.

„Най-ефикасна за отслабване и раздяла с целулита е комбинацията от няколко терапии. Но заедно с тях е задължително да се спазва хранителен режим. Важно е тестените и сладките неща, с които сме си угаждали през зимата, да се намалят. Както и тялото да получи повече движение и масажи“, убедена е Боряна Тимнева. Масажите може да са ръчни и с апарат, но с вакуум. Така се въздейства много по-дълбоко на лимфната и на кръвоносната система и крайният ефект е по-добър.

Уред, който загрява и топи целулита

Силата на уреда VelaShape е, че работи с инфраред загряваща светлина и вакуум. Целта е със специална радиочестота да се загреят мастните клетки в дълбочина. А повърхностното загряване се прави с инфраред загряваща светлина и вакуума. Масажните ролери размачкват добре кожата и подкожието. При комбинацията от всички тези въздействия се извършва втечняване и изхвърляне на мастните натрупвания.

С този апарат може да се „скулптурира“ цялото тяло или да се въздейства локално върху проблемни зони като бедра и ханш или ханш и корем. След терапията има 30-минутен „сух режим“, без да се пие вода. Така се дава възможност на втечненото „излишно“ да се изхвърли, а с последващото пиене на вода да се подпомогне остатъчното изчистване на организма. За суперефект са достатъчни 10 до 15 процедури, два пъти в седмица. Следва едномесечна почивка и поддръжка от една процедура месечно, за да няма натрупване на килограми.
Заради загряващия ефект този метод не е полезен за зони с разширени вени и капиляри.

Вакуумен масаж от ново поколение

Апаратът Icoonе e представител на новите технологии във вакуумните масажи. Цялата площ на ролерите е снабдена с вакуумни отвори, но те са така направени, че при засмукването да щадят кожата. Затова методът е подходящ за хора с проблемни капиляри. Ролерите извършват микро алвеоларна стимулация на кожата и подкожието (дренаж, натиск и стягане на кожата) и действието е в дълбочина.

Когато човек е по-пълен и има желание да се въздейства върху цялото му тяло, е добре да започне работа първо с този апарат. Да премине 20-минутната програма за цяло тяло и след това да се фокусира върху проблемните зони. И тук се препоръчват 15 процедури, 2-3 пъти в седмицата. Няма противопоказания и за всекидневна терапия. Като задължително преди процедура се облича трико, тъй като при работа с вакуума се ексфолира кожата, отделят се мъртви клетки, а и така се пазят неравности като бенки.

Не бива да боли при ръчен масаж

Масажите с ръце също раздвижват лимфната и кръвоносната система и, ако се съчетаят с вендузи, имат добър антицелулитен и отслабващ ефект. „Аз съм против болезнените процедури, защото нараняват кожата и подкожието. Човек се стяга, клетките се затварят и не може да се въздейства в дълбочина“, казва Боряна Тимнева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X