Напишете дума/думи за търсене

Упражнения за изгаряне на мазнините в ханша

Целулитът не е привилегия на пълничките дами. Портокалова кожа можем да открием и по бедрата на стройни и слаби жени. Следователно проблемът няма да бъде решен с глад. Предлагаме ви да изпробвате силовата програма на американската топ-инструкторка Лорна Клайдмън, разработена за звездните и клиенти в Холивуд. Тя е подбрала 6-те най-ефективни упражнения, които само за 2-3 седмици ще струговат краката ви и и ще изгладят бучките на целулита. Изпълнявайте ги 4-5 пъти в седмицата. Почивайте по 30-60 сек. между всяко. Повторете целия комплекс поне 2 пъти. Добавете към тях 2 пъти в седмицата 20 минути аеробно натоварване. Необходима ви е степ-платформа (у дома и обърнат леген ще свърши работа) и гира с тегло 4-5 кг.

Упр. 1: Застанете с лице към степа със събрани крака. Гирата хванете с две ръце до дясното рамо. С десния крак се качете в левия край на платформата. Левия сгънете в коляното, доближете ходилото до вътрешната страна на дясното коляно и усучете корпуса вляво. Едновременно с това преместете гирата до лявото рамо. Слезте от степа и направете същото противоравно за да завършите 1 повторение. Направете 8.

Упр. 2: Вземете гирата в дясната ръка, обърнете се с лявата си страна към степа и стъпете с левия крак в средата му. Сгънете колене и отпуснете гирата между тях (2А). След това се повдигнете на степа, като едновременно хващате гирата с двете ръце и я повдигате на нивото на гърдите (2Б). Направете подскок и слезте от другата страна на степа. Сгънете колене и преместете гирата в лявата ръка, отпусната между краката (2В). Изпълнете същото в обратната посока. Това е едно повторение, направете 10.

Упр. 3: Стъпете от двете страни на степа, хванете гирата с две ръце, отпуснете се в клек и пуснете гирата надолу (3А). Подскочете и стъпете върху степа, като едновременно повдигате гирата на нивото на гърдите с опънати ръце (3Б). Върнете се в изходно положение. Повторете 10 пъти.

Упр. 4: Застанете с лявата си страна до степа със събрани крака и леко сгънати колене. Гирата хванете с две ръце и я изнесете до дясното бедро (4А). Подскочете на степа и едновременно с това изнесете гирата встрани до лявото рамо (4Б). Върнете се с подскок в изходно положение. Повторете по 10 пъти от всяка страна.

Упр. 5: Легнете по гръб на степа и опънете крака напред. Гирата хванете с две ръце и я изнесете над главата. Повдигнете десния крак нагоре едновременно с главата и горната част на гърба. Гирата изнесете към коляното му. Върнете се в изходно положение и повторете с другия крак. Това е 1 повторение, направете 10.

Упр. 6: Седнете на степа, сгънете колене и се подпрете на пръстите на краката. Хванете гирата с дясната ръка и разтворете ръце встрани на нивото на раменете. Повдигнете лявото коляно и прекарайте гирата под него, като я хващате с лявата ръка. Повторете упражнението в другата посока, като предварително отпускате левия крак на пода. Повторете 10 пъти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X