Напишете дума/думи за търсене

Агнешки джолан с розмарин и бяло вино

Необходими продукти:

8 х 180 г агнешки джолани

8 стръка копър

500 г моркови на кубчета

2 глави лук на кръгчета

3 счукани скилидки чесън

2 с.л. брашно

500 мл пилешки бульон

185 мл бяло вино

3 стръка пресен розмарин

250 г задушен зелен фасул

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Затоплете половината от зехтина на средна температура. Добавете джоланчетата и гответе 5 мин, като ги обръщате от време на време.

2. В тефлонов тиган без мазнина сложете копъра, морковите, лука и чесъна. Гответе 5 мин или докато лукът леко се зачерви. Добавете брашното и бъркайте за 30 сек. Прибавете пилешкия бульон, виното и розмарина и оставете сместа да заври.

3. Затоплете предварително фурната на 180°C. Сложете сместа с копъра в тава за печене. Отгоре поставете джоланите. Покрийте стегнато с алуминиево. Печете два часа фолио или докато месото започне да пада от кокала.

4. Овкусете агнешкото със сол и черен пипер. Сервирайте със зеления фасули кръгчета домати.

Агнешкото е един от месните източници, които ни снабдяват с високи нива на витамин В12, който е необходим за работата на метаболизма. Богат е на цинк, на който основната роля е поддържането на добра имунна система. А желязото, което се намира в него, помага за производството на енергия.

Търсете сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман.
Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка.
Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване.
Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X