Напишете дума/думи за търсене

Това лято ще бъде гримирано в корал

Лятото неизменно се свързва с море, а морето неизменно се свързва с корали, затова и този нюанс е идеален за грим през топлите месеци.

Според гръцката митология, когато Персей отрязал главата на Горгона Медуза, няколко капки кръв паднали в морето и така се появили коралите. Колкото и жестока да е тази легенда, коралите винаги са се свързвали с красота и богатство. Наистина яркочервеният като кръв корал е бил предпочитан през годините за изработката на бижута. Но в модата кораловият цвят се налага както в по-тъмните, така и по-светлите си нюанси.
Широко използван е преди всичко в летните колекции, защото този цвят неизменно се свързва с морето. Според фън шуй коралът се смята за отключващ връзката с природата, засилващ интуицията и въображението.

Комбинация с морскосиньо

Френският гримьор Патрик Лоренц подчертава, че кораловото неизменно трябва да присъства в летния ни набор от гримове – като сенки, молив, очна линия, руж или червило. Той обяснява, че ако имаме светла кожа и светли очи, добре e да изберем светлите нюанси на кораловото, а ако сме с по-тъмен тен - да заложим на по-тъмните варианти. Специалистът съветва обаче да не се ограничаваме само до кораловите нюанси, а да ги комбинираме с други цветове, за да се получи контраст. Лоренц обяснява, че е добре винаги първо да нанесем основа за сенки, а след това сенки в цвят шампанско, за да може след това по-ярко да изпъкнат другите цветове, които ще поставим отгоре. Идеалната комбинация според него е цвят корал с черно. Вариантите за осъществяването са различни – черна очна линия с коралови сенки или черна очна линия с линия цвят корал отгоре в комбинация със златисти или медни сенки. Може да опитате и вариант да комбинирате караловото с морскосиньо или тюркоазено. Може да нанесете синьото във вътрешната част на окото, а кораловото – във външния ъгъл на клепача. Друг вариант е единият цвят да се постави на горния клепач, а другият – на долния.

Неутрално червило

Добре е при такава комбинация да не избирате и цветна спирала, защото ще се получи прекалено крещящ ефект, обяснява Лоренц, и съветва да заложим на класическата черна, както и да подчертаем веждите с тъмен молив, за да изпъкнат очите. По същата причина е добре такъв тип грим да се комбинира с по-лек руж и прозрачно червило.
Гримьорът обяснява обаче – ако акцентът не е в очите и сме заложили на по-неутрални цветове в сенките – бежови, светлорозови, кафеникави, тогава може да си позволим да подчертаем устните с червило цвят корал. Нюансът е много модерен и за летен маникюр, но трябва добре да се съчетава с цветовете на дрехите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X