Напишете дума/думи за търсене

E-Matrix премахва белезите от акне

Лечението на акне и белезите от него е дълъг процес. Колкото по-рано започне то, толкова по-бърз и добър е ефектът от него. Самолечението обикновено е недостатъчно и без резултати, а често и опасно. То може да има обратно действие – да влоши състоянието на кожата, както и да предизвика образуване на нови белези, да алергизира.

Как започва всичко?

Акнето (младежки пъпки или акне вулгарис) е хронично заболяване на кожата и обикновено се появява в пубертета. Причините за това са различни, най-често обвиняваме хормоналния дисбаланс, стреса, лошата хигиена и неправилното хранене.

Заради засилена секреция на мастните жлези кожата става мазна, а клетките вместо да се отделят, започват да се натрупват и да запушват порите. Така се появяват черните точки (комедони). Комедоните съдържат секрет на мастната жлеза, кератин и микроорганизми. Веднъж появили се, пътят към възпалението е кратък – кожата се зачервява и образува гной. Образуват се и пъпките. Това е леката форма на заболяването.

Вероятно сте чували: „Всеки е имал акне – ще мине!“ На практика, обаче пъпките не са толкова безобидни, нито пък „минават“ толкова лесно. Затова е важно лечението да започне възможно най-рано. В противен случай кожата може да се покрие с големи, болезнени и нагнояващи пъпки. След изчезването им остават трайни ръбци и белези, за заличаването на които е необходимо много повече време и процедури.

Специалистите дерматолози в Хил клиник лекуват успешно всички форми на акне: активно, възпалително и невъзпалително, както и белезите от него. Подходът им е индивидуален за всеки пациент. Консултацията с тях е безплатна и им помага да определят степента и формата на акнето и подходяща, ефективната терапия.

В помощ на отличните професионалисти на Хил Клиник е и една от най-модерните технологии за борба с белезите от акне – E-Matrix. Това е първата в света технология, базирана не на лазерна енергия, а на биполярна фракционна („решетъчна“) радиочестота.

Как действа E-Matrix срещу белези от акне?

Радиочестотната енергия достига директно в дълбоките слоеве на дермата под формата на решетка. Чрез нагряване на тъканите в дълбочина се стимулира производството на колаген и се подпомага образуването на нова, здрава и еластична кожа. Броят на необходимите процедури е между 3 и 5, като периодът между тях е 4-6 седмици.

Резултатите след процедури с E-Matrix:

- премахване на пъпките

- свиване на разширените пори

- изглаждане на ръбците и белезите от акне или хирургически операции

- гладка и кадифена кожа

Процедурата е предпочитана еднакво от жени и мъже, могат да се третират различни зони на лицето, шията, деколтето или гърба. Терапията е възможно да се комбинира и с други подходи за по-силен и бърз ефект.

През април в Хил клиник стойността на процедурите за заличаване на белези от шарка и акне чрез e-Matrix са с 20% по-евтини.

За допълнителна информация: 02 439 3131

X