Напишете дума/думи за търсене

Домашни рецепти против целулит

Летните отпуски и дефилетата по къси рокли не са близо, но тревогите за несъвършенствата по тялото растат. Забравили сте за досадния целулит под панталона и чорапогащите, но портокаловата кожа настоява да вгорчи вкуса на бъдещото топло време. Не й се давайте. Не е нито невъзможно, нито много скъпо да се изправите срещу целулита.

Кофеинът изглажда грапавината

Вместо с мазила от магазина, масажирайте зоните с домашен скраб от прясно смляно кафе и етерични масла. След тази процедура кожата става по-гладка и блестяща. Ето и рецептата:

Домашен скраб с кафе и етерични масла

1/2 чаша запарени овесени ядки

2 с.л. сол

2 с.л. смляно кафе

5-6 капки етерично масло от портокал

3-4 капки розмарин

2-3 капки масло от канела

Разбъркайте сместа и нанесете върху проблемните места.

Може да си направите скраб и от кафе и зехтин или от кафе, кафява захар и бадемово масло. Масажирайте за 5-10 минути, след това измийте с топла вода и изплакнете с хладка. За да не повредите дланите на ръцете си, ползвайте масажна ръкавица. Не забравяйте да хидратирате кожата след процедурата с крем или тоалетно мляко.

Ако имате суха кожа направете пилинг с кафе и прясно мляко. Смесете 1/2 чаша мляно кафе със затоплено мляко и разбъркайте до получаването на кремообразна смес.

Масаж с мед подмладява кожата

Покрийте проблемните участъци с тънък слой мед – 1-2 лъжици, към който може да добавите 3-5 капки лимоново, лавандулово, портокалово, евкалиптово масло или от хвойна. Поставете ръцете върху покритата с мед кожа и ги отлепете. Процедурата разбива целулита, като едновременно с това подобрява кръвообръщението в кожата и мускулите. Оказва също благоприятно въздействие върху нервната система. Масажните движения също са позволени. 10 минути са достатъчни, след което вземете душ и нанесете антицелулитен или овлажняващ лосион.

Детоксикацията чисти, топи килограми и маха портокалова кожа

Опитайте тридневна детоксикация по пълнолуние с прясно изцедени сокове (смес от лимон, грейпфрут и портокали, разредени с вода). Резултатът е изчистване от токсините, отслабване с 2-3 кг. и изглаждане на портокаловата кожа.

Настойка от мехурчесто водорасло топи мазнини

Всички видове целулит - капилярен, венозен и хормонален се повлияват добре от настойка от мехурчесто водорасло. Добре е да се пият по 40-60 капки настойка от мехурчесто водорасло с малко вода след хранене.

Кълнове при хормонален целулит

Не рядко целулитът е причинен от хормонален дисбаланс. Покълналите зърна подпомагат овулацията и от там влияят на хормоните. Полезна е негруханата пшеница, слънчогледът, сусамът, соята - 50-100 г дневно или люцерновото семе - до 50 г. Кълновете може да се добавят сурови в салати и в ястия, да се изсушават и смилат.

Запарка от джоджен

С нея ефектът е видим след втория месец. Освен това постига хормонален баланс, предпазва от прекалено окосмяване при жените и от кисти на яйчниците, казва хомеопатът и фитотерапевт д-р Атанас Михайлов. 5 г джоджен се запарват в 200-250 г вряла вода за около 10 минути. Чаят се прецежда и се пие сутрин и следобед.

Настойка от хамамелис при венозен целулит

Три пъти дневно пийте по 20-30 капки, съветват специалистите. Може да приемате хомеопатичния продукт Hamamelis 5 CH - 3 пъти дневно по 3 гранули. Добро допълнение към терапията е чаят от листа леска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X