Напишете дума/думи за търсене

Момичето с два цвята на кожата

СНИМКИ: ИНСТАГРАМ

Шантел Браун-Янг от малка страда от рядка и неизлечима болест на кожата - витилиго.

Тази болест засяга едва 0.5 процента от хората на земята, и то предизвиква тежки, засега нелечими пигментни поражения на кожата. Тялото се покрива с множество бели петна, които се разширяват. Най-известният пациент с това заболяване бе Кралят на попа Майкъл Джексън. Той се подлагаше на многочасови козметични процедури, които да заличат белите петна по тялото и лицето му.

Шантел Браун-Янг от ранна възраст е запленена от мечтата да се появи на сцената, че дори си измислила артистичен псевдоним - Уини Харлоу. Макар да била обект на всякакви подигравки в училище, тя свикнала със заболяването си и не изпитвала отчаяние от този факт. "Наричаха ме как ли не - "крава", "зебра" и още и още. Но дори когато пораснах, нещата не се промениха. Напротив - ставаше още по-лошо и непоносимо, започнах да мисля да сложа край на живота си". Наложило се дори да се премести да живее от Калифорния в канадската столица Торонто, където хората били по-толерантни към страданието й.

Всичко това е вече в миналото и сега Шантел се чувства добре реализиран професионален модел. В свое видео тя казва убедено: "Ние не сме по-различни от всички вас. Само кожата е по-различна. Някой хора за бели, други черни, а аз съм и двете едновременно"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X