Напишете дума/думи за търсене

Нов метод прави най-доброто за кожата ни у дома

Маска за мазна кожа, за хидратация или за подхранване. Всеки има любима. Но ако комбинираме всичките си предпочитани продукти, резултатът ще е още по-видим.

Мултимаскингът е нова тенденция в грижата за лицето, която се състои в това да се нанася не само един вид маска, а да се комбинират различни продукти. Колкото и да са хубави кремовете за лице, само един вид никога не е напълно достатъчен. Защото често нашата кожа е различна в различните зони – тази на челото по-лесно се омазнява и има нужда от почистващ продукт, тази на бузите изсъхва и трябва да бъде хидратирана, а тази на носа е важно да бъде изчистена от черни точки. Затова ако нанесем единствено хидратиращ крем, той ще е идеален за бузите, но ще омазни още повече челото, а ако нанесем пилинг за почистване на порите, рискуваме да предизвикаме лющене на сухите участъци.

Не последователно, а едновременно

Затова е създадена тенденцията мултимаскинг. По време на един сеанс за грижа за кожата се нанасят едновременно три-четири различни продукта – всеки на мястото, за което е най-подходящ. Процедурата може да се прави и в домашни условия, стига да знаем как да комбинираме маските.
Мултимаскингът не е нанасяне на различни маски една след друга, защото когато се използват много продукти последователно, не само че се хаби време, но и кожата губи способността си да абсорбира всички полезни вещества.

От средата към края

Най-добрият начин да се практикува муртимаскинг е нанасяне на продуктите, като се започне от носа. На Т-зоната – чело, нос и брадичка, се поставя почистваща маска (най-модерните са тези със салицилова киселина и активен въглен).
За бузите и скулите най-подходяща е маска с витамин С за еластичност и тонус. Ако често страдате от зачервени бузи, може да изберете за тази зона и успокояващ продукт с алантоин или алое вера. Този вариант е добър и за кожата около ноздрите особено ако често страдате от хрема.
За околоочния контур задължително не бива да се ползва от стандартния крем за лице, а да се заложи на специална маска за тази зона, най-добре с хиалуронова киселина или ретинол. Повтаряйте мултимаскинга всяка седмица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X