Напишете дума/думи за търсене

Как да изсветлим луничките

Със сигурност децата с лунички са доста симпатична гледка и винаги извикват умиление от спомена за Пипи Дългото чорапче. Не така обаче стоят нещата, когато децата пораснат и се превърнат в суетни жени, които не искат нищо да смущава безупречно чистата им кожа.
След силните лъчи на лятото тези петънца стават още по-видими. Аз лично харесвам как флиртуват с носа ми, но има дами, които нямат търпение да се отърват от тях. С какви подръчни и натурални средства може да ги изсветлим.

Лимонов сок

Той е естествен избелващ агент, който изсветлява луничките и тъмните петна. Изцедете 1 лимон и нежно масажирайте с пръсти засегнатите участъци. Оставете течността да попие 10-15 мин и изплакнете с хладка вода. Правете това два пъти на ден, за ад имате по-бързи резултати.

Заквасена сметана

Нанесете директно върху луничките и оставете да попие в кожата. След като изсъхне върху нея, не я измивайте, ами я свалете с мека кърпа. Млечната киселина в сметаната ще обели горния слой на кожата. Не само че ще ви помогне да туширате луничките, ами няма да изсуши и раздразни кожата. Правете това поне веднъж на ден, докато не поизсветлеят луничките.

Плодови маски и обелки

Направете маска от 2 ягоди, малко парче папая, малко краставица и ананас. Нанесете върху участъците, които искате да избелите. Оставете я 15 мин и след това отмийте.

-----
Витамин С също помага
Включете в хранителния си режим повече от този витамин. Консумирайте цитруси, киви, спанак и други зеленолистни зеленчуци. Разбира се, винаги може да приемате витамин С на таблетки, ако не обичате някоя от храните, които го съдържат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X