Напишете дума/думи за търсене

Маски за крака – новият тренд

Ако не сте модел на чорапи, рекламно стъпало на завод за обувки или не припечелвате по друг начин от добре поддържаните си стъпала, най-вероятно в началото идеята за маска за крака ще ви се стори шантава и леко глуповата.
Но каквато и да е професията ви не е много приятно изпод сандалите да намигат напуканите ви пети. Не е нито привлекателно, нито фотогенично, имайки предвид, че и мъже, и жени умират да правят морски селфита на стъпалата си.

Може първоначалният ефект от маските за крака да не ви се стори много лицеприятен, но трайте за хубост.
Те съдържат съставки, които увеличават ексфолиацията на кожата. Това ще й позволи да се регенерира по-бързо, ще й помогне да се отърве за нула време от слоя мъртви клетки и да го заменят с нови. В тях се намират и натурални ексфолианти под формата на микроскраб от пемза, стрити костилки от кайсии.

Внимавайте при подбора на маската за крака. Ако искате да се отървете от ненужната кожа, използвайте алфа-хидрокси киселина, а ако искате да успокоите подутите и уморени крака, тогава се доверете на ментата. Имате желание да успокоите и подхраните кожата на стъпалата си, значи маска с екстракти от лавандула и бадем е най-подходяща за вас.

Подхранваща маска за крака

1 авокадо
2 с.л. мед
1 с.л. зехтин
2 ч.л. кисело мляко
10 капки сандалово дърво
8 капки мирта

Пюрирайте всички съставки в блендера и нанесете върху стъпалата. Увийте с кухненско фолио или с хавлия за 15 мин.

Ексфолираща маска за крака

1/2 ч.ч овесена каша
1/2 ч.ч. царевично нишесте
1/2 ч.ч. морска сол
1/2 ч.ч. боди лосион
4 с.л. сок от алое вера

Смесете всички съставки. Втрийте микстурата в стъпалата си, като започнете от пръстите и продължите към петите и глезена. Измийте с хладка вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X