Напишете дума/думи за търсене

Кола в спалнята - прищявка или удобство

"Танджонг Пагар" в Сингапур


Да имаш гараж към жилището вече не се смята за лукс, но когато паркингът е точно до спалнята, е малко по-странно. Дали това е прищявка или удобство и дискретност за много богатите хора?
Всъщност анализатори на пазара на недвижими имоти в големите финансови центрове по света посочват, че се увеличава търсенето на жилища с асансьори, с които автомобилът се издига до дома.

В най-високия (290 м) и най-нов (завършен през 2016 г.) небостъргач в Сингапур "Танджонг Пагар" се намира луксозен пентхаус, който разполага със собствен асансьор за коли. Гаражът на 64-ия етаж може да събере две скъпи машини. Асансьорът се задейства чрез разпознаване на биометрични данни. Месечният наем за жилището започва от 20 000 долара.

Срещу 47 милиона долара се продава пентхаус в нюйоркския небостъргач 56 Leonard. Той има свой гараж за един автомобил, както и басейн и спортна зала.

В CitySpire също в Ню Йорк e апартаментът, който струва 100 млн., и който е разположен на двата последни етажа - 74-ия и 75-ия. Уникалното жилище е със собствен автоасансьор, 6 спални, 9 бани, конферентна зала и винарна.

Третият нюйоркски пентхаус с гараж до спалнята не е в небостъргач и се намира на 15-и я и 16-ия етаж в реновиран таунхаус в Манхатън. В сградата има само 14 жилища. Пентхаусът PH1 е с обща площ 335 кв. м, на които са разположени гараж за 1 кола, три спални, 2 балкона. Цената му е $23 млн.

В Япония, където край жилищните блокове паркингите са на поне две нива, да имаш гараж в собствената си къща, не е изненадващо. KRE House е специално проектирана и построена за местен изключителен фен на "Ламборгини". Той изисквал да има покрит гараж за общо 9 коли и вътрешен асансьор, по който една от тях да се издига до дневната, намираща се на второто ниво в 3-етажния дом.

В CarLoft в Берлин всяко жилище си има гараж на етажа. Това е балкон с размери 4 на 7 метра. Датчиците в асансьора, с който колите се изкачват, разпознават кой автомобил "къде живее".

В луксозната жилищна сграда "Кушелева-Безбородко" в Санкт Петербург има общо 29 жилища, две от които са разположени на по три етажа и имат свои асансьори за коли.

56 Leonard
56 Leonard
CitySpire
CitySpire
PH1
PH1
KRE House
KRE House
CarLoft
CarLoft
"Кушелева-Безбородко" в Санкт Петербург
"Кушелева-Безбородко" в Санкт Петербург
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X