Напишете дума/думи за търсене

144 страници изпитани рецепти със свинско месо

КК “Труд” започва нова поредица от кулинарни енциклопедии

Лесните, вкусни, бързи рецепти в тази нова поредица са изпробвани от най-обичания семеен вестник “Всичко за семейството” (КК “Труд”). От 7 ноември на книжния пазар и по вестникарските будки ще се появят шест кулинарни миниенциклопедии. Първата е “Рецепти със свинско месо”. Подбрани са изкусителни предложения с най-често готвеното месо у нас особено през зимните празнични дни.

Напоследък набедиха свинското за нездравословно. Диетолозите обаче казват, че това е мит. Всяко месо от добре гледано прасе е вкусно и не вреди. Особено когато не се пържи, а се пече. И особено когато се готвят карета и филета.

“Ястия със свинско месо” предлага супи, основни ястия, печива, шницели, пържоли, лесни гозби, вкусни предизвикателства за по-изтънчени вкусове. За първи път са подбрани рецепти от кулинари, гостували със свои специалитети на страниците на “Всичко за семейството”- блогъри, мастер шеф готвачи, звезди и кулинарни гастрономи - Ути Бъчваров, Иван Звездев, Петко от “Трамвай №5”, Любен Дилов-син, главен готвач Николай Вачев, Таньо Шишков, шеф Рамон Гонзалез, Нацко Сотиров...

Ето една есенна рецепта за пълнена тиква с месо:

Продукти: 1 кръгла тиква около 2–3 кг, 700 г свинско месо, по 1 червена и зелена чушка, 1 морков, 1 стрък праз лук, 300 г картофи, 200 г печурки, 150 г домати, 3 стръка целина, половин връзка магданоз, 2 дафинови листа, черен пипер, червен пипер, сол, олио.

Приготвяне: Отрежете капаче на тиквата и я издълбайте, като махнете семките и конците. С шиш я надупчете на няколко места. В загрятото олио изпържете месото, оформено на кубчета. Добавете нарязаните на кръгчета праз, моркови, чушки, картофите на кубчета, гъбите на филийки. След 5 минути сложете настърганите домати. Гответе на тих огън. Подправете с дафинов лист, ситно нарязаните целина и магданоз. Прибавете червен и черен пипер, разбъркайте и дръпнете от огъня. С тази смес напълнете тиквата. Сложете я в тавичка с малко вода и захлупете с капачето, което може да покриете с фолио, за да не изгори. Печете 2 часа в предварително загрята фурна при 180 градуса.

144 страници рецепти със свинско месо, и то само за 6 лева!

 Очаквайте

следващите книги -

“Десерти”, “Ястия с пилешко месо”, “Ястия с агнешко месо”, “Ястия с телешко месо” и “Ястия с риба”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X