Напишете дума/думи за търсене

Красивото сбогуване на златните момичета (снимки)

Златните момичета махат на феновете за "благодаря" и "сбогом". СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Магия. Рев. Харизма. Цвят. Емоция. Красота. Любов. Цялост.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Катрин Велкова, Любомира Казанова, Цветелина Стоянова.

Най-успешният отбор в българската художествена гимнастика събра най-големия букет от омайни прилагателни и искрени чувства. Постави лента вместо панделка, добави обръч, стегна го с въже, доукраси го с бухалки. И подари овладяната цветна експлозия на българските фенове. На над 12 000, изпълнили “Арена Армеец”, и на всеки, отворил сърцето си и протегнал ръце, за да приеме художествения букет от щастие, представлението, с което златните момичета казаха “благодаря” и “сбогом”.

Гласът на безупречната ораторка Илияна Раева да трепери и да усещаш, че едва се сдържа да не се разреве от вълнение и щастие - няма по-голяма гаранция, че грандиозната и докосваща експлозия се е състояла. Бенефисът “Отборът” разтърси, разчувства и зарадва всеки, докоснал се до златните момичета през последните близо 8 години.

Великолепната седморка - Мишето, Рени, Хриси, Цвети Найденова, Ели, Кати и Буба, танцуваше върху мултимедийния подиум, разкриващ и душевността на момичето, което го докосва. Осмият елемент от цялото - Цвети Стоянова, гледаше от трибуните, за да превърне “сбогуването” в съвършено съчетание за златен медал заради победата на живота и красотата.

Шоуто започна с “Матрицата”, а момичетата, облечени в стил “Нео”, извадиха от матрицата силния финал на изпълнението им на обръчи и бухалки, с което завърши и кариерата им след второто излизане във финала на олимпийските игри в Рио и спечеления жадуван медал.

После всичко бе като на филм. С видео истории - от началото на “Отборът”, когато всички го подценяваха и сравняваха с “клубно ансамбълче”, през първия бронзов медал в Москва, накарал “куклите да оживеят” и да повярват, че могат да постигнат големи успехи, до самите триумфи в Монпелие, Измир, Щутгарт и къде ли още не. До най-големия триумф - на всеобщата българска любов в София.

Всяко от седемте момичета изигра индивидуално съчетание в своя свят, пресъздаден от мултимедията. А в края индивидуалността се преплиташе с видео от реално изпълнение на ансамбъла - така всяко цвете бе показано отделно, но отново бе приобщавано към букета.

Катрин Велкова
Катрин Велкова

Елена Тодорова
Елена Тодорова

Ренета Камберова
Ренета Камберова

Михаела Маевска
Михаела Маевска

Цветелина Найденова
Цветелина Найденова

Християна Тодорова
Християна Тодорова

Любомира Казанова
Любомира Казанова

В края Любомира се отдели за малко, но съвсем скоро дългите ѝ ръце и големи възможности се превърнаха наистина в моста към бъдещето. На подиума излязоха и наследничките на новите златни момичета, които символично “прогониха” старото, за да проправят своя собствен път.

Момичетата от досегашния ансамбъл хвърлят поглед към бъдещето.
Момичетата от досегашния ансамбъл хвърлят поглед към бъдещето.

Момичетата от новия ансамбъл
Момичетата от новия ансамбъл

А след като получиха и наследството си - златни и искрени прегръдки от сбогуващите се момичета. Буба и прегръщаше, и беше прегръщана.

Илияна Раева и Ина Ананиева
Илияна Раева и Ина Ананиева

А условието за успеха го каза развълнуваната Илияна Раева: “С всяко свое начинание подхождайте с широко отворените очи, с които гледахте, когато за първи път дойдохте в залата, готови да попиете всичко, за да покажете на света кои сте!”

“Когато гледах всичко това, си мислех, че през цялото време правехме красиви неща. Не сме ви излъгали в абсолютно нищо. Всичко трудно и страшно, и тежко беше истинско. Опитвах се да направя тези деца достойни хора. Била съм много строга, но знам, че във всеки момент са усещали моята любов. През всичкото това време имах вярата на момичетата, на целия екип, на моята най-голяма гордост и постижение - Ина Ананиева!

Но ако не бяхте вие - с тази огромна любов и вяра, може би щеше да ни бъде трудно и да не успеем. Заради вас сътворихме всичко. Нито един медал не струва това, което сме накарали да почувства всеки пред телевизора и колкото струва докосването на сърцата ви. Нашите момичета са най-силните и най-красивите. Мили мои момичета, постигнахте мечтата си! В момента вие сте шампионки със самочувствие, вяра, с вдигнати глави. Един отбор си отива, но имаме нови момичета, нека вярваме в тях. Обичам ви”, обърна се Илияна към препълнената зала.

“Знаете ли къде е изходът”, попита заблудена жена след края на шоуто, попадайки на прощалната пресконференция на златните момичета. Те се разсмяха искрено. За пореден път. Макар това да беше краят, те не можеха да ѝ помогнат с изхода. Защото не им се излизаше от залата. И защото те винаги са използвали парадния вход - дори и за оттеглянето си.

Сълзи от щастие за Цвети Стоянова, когато 12 000 крещяха името ѝ

"Най-емоционалният момент от целия спектакъл за мен беше появата на Цвети. Когато я видях, не можах да се сдържа и заплаках." Това разказа за Цветелина Стоянова другото цвете от ансамбъла - Цветелина Найденова. Най-добрата приятелка на Стоянова разкри, че тя ѝ се обадила преди бенефиса, за да пожелае успех на всички момичета и да каже, че идва да ги гледа. Едва ли обаче и самата Цвети Стоянова е знаела какво я очаква в залата. Едва ли е предполагала колко голяма вълна от любов ще я залее в един миг. Но първата й официална поява след инцидента през юни събуди цунами от емоции и сълзи.

Когато Цветелина Найденова анонсира приятелката си Цветелина Стоянова в съпътстващото шоуто видео, а камерите, предаващи на живо, се насочиха към най-специалното място в залата за вечерта, трибуните изригнаха като вулкан. Прожекторите осветиха Цвети Стоянова и красотата ѝ отново грейна пред България. Заедно с усмивката, която тя беше обещала на Ренета Камберова, че ще показва отново истински. Тогава започнаха бурни аплодисменти.

12 000 станаха на крака като един. След дългите аплаузи последваха и скандирания: “Цвети, Цвети!”.

Прекрасната Стоянова в този миг бе завладяла всяко сърце в залата. Стоеше на трибуните, но я показваха на всеки от четирите огромни екрана в “Арена Армеец”. Това подтикваше феновете да усилват и ръкоплясканията, и скандиранията. Цвети не издържа, разчувства се, сложи ръце върху лицето си и по него потекоха красиви сълзи на щастие.

Щастието от живота и любовта, показани от България към световната шампионка, към красивото българско момиче, спечелило най-важното си състезание. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X