Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва, ако не чистим четката си за коса редовно?

Снимка: Ройтерс

В ежедневието си имаме създадени навици, без които едва ли ще се чувстваме пълноценни - да си оправяме леглото сутрин, да си мием зъбите, да се къпем редовно. Има обаче нещо, за което често забравяме - да почистваме четката си за коса.

Използваме четки и гребени всеки ден, често дори и по няколко пъти, затова ако не искате да навредите на кожата си, трябва да ги почиствате редовно, пише "Mirror".

"Подобно на всички козметични продукти и инструменти, четката за коса се замърсява след многократна употреба, особено ако използвате стилизиращи продукти за косата си", казва дерматологичният хирург Сеял Шах.

Според д-р Шах пластмасовите и керамичните четки трябва да се почистват много внимателно и дълбоко, защото задържат повече бактерии. За предпочитане са дървените, защото се чистят по-лесно и са от естествен материал. 

Ако не поддържаме хигиена, по четките се събират много микроби, които са опасни за кожата ни. Щом се разрешем с мръсна четка, ние не почистваме косата, а й добавяме допълнителни микроби, които я правят да изглежда мръсна и мазна. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X