Напишете дума/думи за търсене

Даян КРЮГЕР е поразителна във филма на ФАТИХ АКИН „БЕЗ МИЛОСТ”

Буквално преди часове творбата на Фатих Акин "Без милост" спечели Златен Глобус за най-добър чуждоезичен филм на 2017 година. Премиерата на филма беше преди няколко месеца в официалния конкурс на Кан, където Даян Крюгер беше удостоена с наградата за най-добра актриса. Това е първият немскоезичен филм в кариерата на актрисата, а Фатих Акин за пореден път доказа, че е способен на чудеса с актьори от всякакъв калибър. 

Страстта на Акин към киното е голяма и нашето възхищение от неговите способности като режисьор и разказвач се увеличава с всеки следващ негов филм. В „Без милост” героинята на Крюгер е отчаяна и решена на всичко жена, която държи на възмездие за избитото си семейство и жестоко наказание за нео-нацистката групировка „National Socialist Underground”.

Фатих Акин споделя пред Variety, че за него „Без милост” е изключително личен филм. „По някакъв начин аз се оказвам в групата на „другите” в Германия, заради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм сред перфектните мишени за подобни ксенофобски атаки. Преди няколко години се появи списък в един уебсайт на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, артисти, хора на изкуството, и моето име фигурираше като мишена за нео-нацистите. Именно това ме провокира да напиша сценария и да снимам този филм – това е моят своеобразен ответен удар на безумието, на което сме свидетели…”

„Докато политически натоварената история ще събуди вълна на възмущение от престъпленията, провокирани от омраза, които представя свръхреалистично, това, което провокира съпреживяване на ужаса, е изпълнението на великолепната Даян Крюгер – с най-сериозната и силна роля в кариерата си до момента, в образа на храбрата, изпълнена с разрушителна емоция, непримирима Катя, която жадува за справедливост и отмъщение...”, пише Дебора Йънг в The Hollywood Reporter. 

В програмата на 22-ия София Филм Фест „Без милост” („Aus dem Nichts”/„In The Fade”) на Фатих Акин ще бъде представен на гала прожекцията след Церемонията по връчване на наградите на фестивала!

На идния София Филм Фест ще имате възможност да видите също и „Квадратът” на Рубен Йостлунд, както и „Нелюбов” на Андрей Звягинцев – още две от творбите, номинирани от Холивудската чуждестранна преса за престижните награди „Златен Глобус” за чуждоезичен филм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X