Напишете дума/думи за търсене

9 ексцентрични ползи от чесъна

6. Премахва трескичките

Всеки, който някога е имал неудоволствието да усети дискомфорта от забодена дървена трескичка, знае колко опасно може да бъде това. Най-добре е да я извадите веднага щом я забележите, но това може да бъде изключително трудно и болезнено понякога. Често пъти опитите за премахване водят до раздробяване, което може да влоши ситуацията.

Следващия път, когато попадне трескичка в кожата, поставете тънко нарязано парче чесън върху засегнатия участък, отгоре сложете лепенка и легнете да спите. На следващия ден ще нито частица дърво не е останало в кожата. Ще получите същия резултат, ако използвате лист от алое.

7. Репелент против насекоми

Лятото е сезон на комари и други неприятни малки инсекти. Ако не искате да се събуждате с досадни сърбежи, причинени от жужащи насекоми, яжте чесън. Комарите не обичат неговата миризма.

8. Стръв за риба

Както стана вече ясно, чесънът е абсолютно непривлекателен за насекомите, но се оказа, че е неустоим за рибата. Особено за тази, която живее в сладководните басейни.

9. Грижа за косата

Чесънът има високи нива на алицин, което е особено полезно в борбата срещу пърхота и косопада. Антимикробните свойства на алицина помагат за унищожаването на микроби и бактерии, които причиняват увреждане на скалпа.

Може да натривате кожата на скалпа със скилидки чесън или да използвате чесново масло, за да я масажирате. След 30 мин измийте.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X