Напишете дума/думи за търсене

Лорина Камбурова: Опитвала съм паниран крокодил, но предпочитам нашенската баница

Актрисата в ролята на Ана от сериала “Скъпи наследници”

Чаровната актриса Лорина Камбурова, позната като Ана от сериала “Скъпи наследници”, може да бъде истинска фурия в кухнята, стига да поиска. “Е, невинаги ми се получава”, смее се Камбурова и си спомня последния си неуспешен кулинарен опит.

“Той беше свързан с желанието ми да направя омлет вкъщи”, казва актрисата. За целта отворила хладилника и чинно нарязала на кухненската дъска намерените в него продукти - домати, чушки, лук и т.н. “Направих го с особена прецизност, която не е присъща за мен”, казва Камбурова. Чукнала към нарязаните продукти яйцата и ги сложила да се пържат в тигана. “По едно време изръкомахах да взема кърпата от мивката.

Бутнах дръжката на

тигана и целият

омлет падна на пода

Всичко стана в олио, чушки, домати и яйца”, спомня си със смях актрисата. Прекарала доста време в чистене, след което решила, че е най-добре да си поръча храна.

Като малка не проявявала интерес към кулинарията, но понякога помагала на баба си. Тя ѝ давала лесни задачи, като рязането на салатата или пърженето на картофите. “Не ме пускаха много в кухнята и слава богу, защото най-много да я окепазя”, смее се Лорина.

Преди няколко години решила да сготви нещо на съквартирантите си. “Взех прочутата рецепта на баща ми за макарони на фурна със сирене. По някаква случайност от първия път се получиха много вкусни”, казва Камбурова. Към тях приготвила и пържоли в специална марината. “За нея трябваха хиляда неща - подправки, вино, бира, портокали, мед и т.н. Реших, че ще сложа в нея и истински шоколад, който разтопявах в тенджера. След като

направих маринатата

и пържолите,

разбрах, че

шоколадът нямаше

място вътре

Въпреки това моите приятели всичко си изядоха”, спомня си актрисата. 

Лорина Камбурова
Лорина Камбурова

Тя е голям фен на традиционните български ястия. “Най-любимото ми нещо е баницата”, казва Камбурова. Не отказва също шопска салата или пататник. “Умирам за тях, когато съм далеч от България.” Френските сирена, вина и деликатеси също допадат на актрисата.

“Направо не мога да

понасям магданоз

Със сигурност това не е моята подправка”, казва тя.

Макар че Камбурова е в перфектна форма, не следва определен хранителен режим. Хапва това, което ѝ се яде, но се старае да не прекалява в количеството. Единственото, към което не посяга, са газирани напитки.

Не е много постоянна в спорта. Ако е слънчево, плува. Стреми се по-често да ходи и на йога. “Търся най-оптималния за мен спорт, който няма да ми омръзне и който ще ми е интересно да практикувам всеки ден”, казва Камбурова.

Наскоро тя се върна от почивка във Варна. “Тази година бях малко повече време на море и имах възможност да ям морски дарове”, казва Камбурова. Обича да експериментира с вкусовете. В Ню Орлианс опитала панирани рачешки щипки, паниран крокодил и стриди в черупка с пармезанов дресинг. Градът с неговото богато културно наследство я накарал смело да избере по-необичайни ястия: “Има много интересни неща за ядене в Америка”.

Тя почти никога не следва точно рецептите. Затова съветва всеки, който готви нещо вкъщи, да вземе основата за ястието, но задължително да добави “своята щипка индивидуалност”. Това е тайната в кухнята на Камбурова.

НЕЙНАТА РЕЦЕПТА

Домашни бабини кюфтенца 

ПРОДУКТИ 

500 г кайма смес

1 яйце

1/2 глава лук

1-2 филии хляб

сол на вкус

брашно за паниране

олио за пържене

*Може да добавите “щипка индивидуалност” с любимите си подправки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Слагаме каймата в купа и я омесваме с яйцето и нарязания на ситно лук. Овкусяваме с желаните от нас подправки. Може да добавите черен пипер, чубрица и т.н. Осоляваме на вкус. Накисваме хляба в купа с вода, след което го натрошаваме и разбъркваме с каймата. От нея оформяме кръгли кюфтенца, като, преди да ги сложим да се пържат в загрятото олио, леко притискаме с длани. Пържим от двете страни до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X