Напишете дума/думи за търсене

5 начина за копринено гладки мишници без бръснене

Лятото е време за рокли, потници, къси панталони и, разбира се, бански. Тези дрехи са красиви, но изискват и перфектно обезкосмени крака, интимна зона и подмишници.

Бръсненето причинява дразнение, враснали косъмчета и гладкостта от него трае само 24 часа. Независимо от вида на епилацията, тя не е най-безболезненото нещо на света и въпреки това 77% от жените се подлагат регулярно на нея.

Останалата част от нежната половинка обаче е категорична, че ще бъде напълно натурална и няма да припарва до бръснач или коламаска.

Кои са натуралните им алтернативи?

1. Захар, лимонов сок и мед

Захарта и лимонът са добре известни съставки, когато става дума за борба с нежеланите косми. Те са компоненти на захарната паста – субстанция, подобна на кола маската, което премахва космите лесно и за дълго време. Въпреки че процесът е болезнен, резултатите от обезкосмяването може да трае до 4 седмици и да не причини толкова враснали косъмчета.

1 чаша захар

1/4 чаша мед

сок от 1/2 лимон (2 супени лъжици)

Смесете съставките в купа и разбъркайте, докато се получи гладка смес, след това поставете в микровълнова фурна за 2 мин. Извадете я и разбъркайте на всеки 20-30 сек. Преди употреба охладете микстурата.

Лимонът е киселинен, така че той действа и като избелващ агент, изсветлявайки космите, като същевременно забавя и техния растеж. За целта трябва да комбинирате 2 с.л. захар и 1/2 чаши топла вода. Добавете 2 с. л. лимонов сок и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху подмишниците и оставете за 20 мин. Измийте с топла вода, като правите кръгообразни движения. Повторете от 2 до 3 пъти седмично.

2. Белтък и царевично нишесте

Смесете един белтък с 1/2 ч.л. царевично нишесте, 1 с.л. захар и разбъркайте добре. Нанесете пастата върху окосмената област и я оставете да изсъхне. След това „обелете“ космите.

3. Мляко и куркума

Ето още един натурален метод, който ще накара космите да растат по-бавно и да изтъняват.

3 ч.л. прах от куркума

1 ч.л. мляко

От тези два продукта направете гъста паста и я нанесете върху подмишниците за 20-30 мин. Сместа трябва напълно да изсъхне. Когато времето изтече, намокрете кърпа с топла вода и разтрийте подмишниците с кръгови движения. След това измийте остатъка от маската и изсушете с кърпа.

4. Папая и куркума

Папаята съдържа папаин - ензим, способен да унищожи космените фоликули, предотвратявайки възстановяването им.

Комбинирайте 1-2 с.л. намачкана папая с половин супена лъжица куркума на прах и разбъркайте добре. Приложете маската в проблемната област и масажирайте внимателно, но старателно. Оставете пастата за 15 мин и измийте.

Този метод е ефективен само в дългосрочен план, така че го повтаряйте 2-3 пъти седмично в продължение на няколко месеца, за да постигнете невероятни резултати.

5. Куркума и сода за хляб

Ако предпочитате да ядете папая, вместо да я изхвърляте за отстраняване на космите, тогава ви предлагаме алтернатива на предишния епилиращ метод.

Смесете 1 част куркума с 2 части сода за хляб и разбъркайте с вода, която добавяйте постепенно. Трябва да се получи хомогенна паста. Нанесете я върху подмишниците и оставете да изсъхне. След това измийте и подсушете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X