Напишете дума/думи за търсене

Специалистите препоръчват иновативните имуномодулатори на бъдещето за укрепване на имунитета

Сега е времето да помислим за подсилване на имунитета в очакване на есенните вируси и грипната епидемия. Специалистите препоръчват тримесечен курс за укрепване на съпротивителните сили на организма с имуностимулатори от природен произход.

С каквито и разнообразни предложения да ни залива пазара, проучванията доказват, че бета глюканите са единствените природни имуномодулатори с доказан механизъм на действие. Поради високата им ефективност и безопасност при продължителна употреба, те навлизат широко в клиничната практика и се определят като „имуномодулатори на бъдещето”.

За получаване на максимални ползи се търсят по-високо технологични бета глюкани – с висока чистота 93-100% и от източник медицински гъби. Качеството и ефективността на имунния отговор зависи освен от високата чистотата така и от размера на частиците. Микрочастиците са в състояние да преминат през тънките черва много по-ефективно.

В момента на българския фармацевтичен пазар единствените продукти, съдържащи микронизиран 93% екстракт на бета глюкан са Имунобор Кидс Актив сироп, Имунобор Кидс сироп и Имунобор Протект.

От своя страна, Имунобор Протект е единственият микронизиран бета глюкан 93% в таблетки. Таблетките Имунобор Протект са с приятен ягодов вкус, подходящи за дъвчене или смучене с общ имунен, но и с локален противовъзпалителен ефект.

Освен микронизиран бета глюкан 93% в количество 30 mg, Имунобор Протект съдържа витамин C – 40 mg и екстракт от Роза канина – 10 mg.

Бета глюканът – основната биологично-активна съставка на Имунобор Протект, е с повишена ефикасност чрез микронизация и висока чистота 93%. Благодарение на това Имунобор Протект има мощно и бързо антивирусно и антибактериално действие. Бета глюкан притежава и антиалергичен ефект, подобрява симптомите при астма и други алергични заболявания.

Витамин C стимулира продукцията на интерферон и инактивира вируси. Увеличава броя на имунните клетки. Укрепва съдовата стена и стимулира синтезата на колаген, което повишава резистентността към патогени и ускорява зарастването на раните.

Множество проучвания доказват, че екстрактът от Роза канина притежава антиоксидантна, имуностимулираща, антимикробна и противовъзпалителна активност. Той разширява антивирусната, антибактериалната и имуностимулиращата активност на Имунобор Протект. Осигурява и локално противовъзпалително действие, което е съществено при инфекции на горните дихателни пътища. Екстрактът от Роза канина съдържа комплекс от полезни вещества и антиоксиданти, които повишават защитните сили на организма и жизнения тонус, влияят благоприятно на имунната система и активират обмяната на веществата.

Комбинирани в Имунобор Протект трите съставки го правят високотехнологичен имуномодулатор за максимална защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, с повишена ефикасност чрез патентован микронизиран бета глюкан с най-висока чистота 93%. Чрез удобната иновативна таблетна форма за дъвчене или смучене се разширяват локалните ефекти при катар на горните дихателни пътища, като успоредно с това се разгръщат и общите имунни ефекти.

Имунобор Протект е подходящ за деца и възрастни при склонност към често боледуване, при първи симптоми на настинка и грип, след боледуване, както и в комбинация с други имуномодулатори (Имунобор Бронхо, Имунобор Кидс Актив и др.).

Високият профил на безопасност при продължителна употреба, добавен към предимствата на Имунобор Протект, го правят отличен терапевтичен избор.

Имунобор Протект се приема при деца от 3 до 8 г. по 1 таблетка дневно, при деца над 8 г. - по 2 таблетки дневно, а при възрастни - по 3 таблетки дневно. Таблетките се приемат чрез смучене или дъвчене. Препоръчителният период на прием е минимум 3 месеца.

Имунобор е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул."Цар Симеон" 52; тел.: 02/ 983 62 03, e-mail: office@borola.соm. За по-богата информация посетете www.imunobor.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

X