Напишете дума/думи за търсене

Какво липсва в организма, ако ни се яде шоколад или хляб

Джесика посочва също, че когато човек хапва пълноценно три пъти на ден и прави две здравословни междинни похапвания, влечението към сладкото в ранния следобед забележително намалява. Диетоложката съветва също

да се избягва

яденето

на плодове

следобед

“В моя клиничен опит съм забелязала, че това води до изпитване на глад за сладко в по-късния следобед или вечерта”, казва Сепел. За сметка на това, когато нейните пациенти ядели плодове рано сутринта и на гладен стомах, те споделяли, че вече не са толкова хищни за захар.

Когато сте наясно, че сте от хората, които имат навик да слагат на масата си сладко следобед, отделете време да си приготвите здравословни заместители за седмица напред, съветва Джесика Сепел. Вариантът е кисело мляко с ядки или нарязани на парченца зеленчуци. Полезно е също върху порциите да се изстисква лимонов сок, защото неговата киселинност предотвратява движението нагоре-надолу на кръвната захар. Лимонов сок върху салатата или печените зеленчуци е нещо наистина много вкусно, казва австралийската диетоложка.

Приемането на магнезий пък е истинска панацея за спирането на глада към сладко. Обикновено

се вземат

по 500 мг

преди сън

Сепел препоръчва също всички хранения да включват протеини и естествени мазнини. Тя е категорична, че това е много полезно за поддържането на нивата на кръвната захар в стабилно положение.

“Белтъчините е добре да бъдат набавяни от качествено червено месо, органично пилешко и риба. За мазнини е най-добре да се консумират авокадо, сьомга, кокосово масло, ядки и семена”, казва специалистката.

Поемането на повече фибри засища за по-дълго време и помага да отклоняваме поглед от вафличките и шоколадчетата, продължава тя. “Добавяйте към менюто зелени салати, зърнени храни като киноа, кафяв ориз и просо, както и продукти с нисък гликемичен индекс като тиква или сладки картофи”, съветва още Джесика.

Освен свързаните с храната здравословни алтернативи тя

препоръчва

усилия

за намаляване

на стреса

като разходки на чист въздух, четене на книги и по възможност следобеден сън. Според нея гладът за сладко много често е предизвикан именно от високите нива на стрес и от емоционалната нестабилност.

“Ако отделяте малко повече време да си почивате физически и психически, това ще помогне не само да се чувствате по-добре в тялото си, но и да правите съзнателен избор при храненето и начина си на живот”, убедена е експертката.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X