Напишете дума/думи за търсене

Вагинална сухота? Бъдете активна!

Когато кожата е суха, това не само е неприятно, защото може да се появи чувство за напрегнатост, парене или сърбеж, но също така кожата може да бъде наранена по-лесно и болезнено.

Ако проблемът се появи по лицето и ръцете, веднага вземаме мерки, използвайки крем. Кожата в интимната област също може да бъде засегната.

Поколения жени са страдали мълчаливо от вагинална сухота, споделяли са за „неудобния“ проблем най-много с най-добрата си приятелка и не са признавали за това дори при гинеколога.

Вагиналната сухота и нейните неприятни симптоми сухота, сърбеж, парене и дори болка - особено при жени в менопауза и в годините след това, е често срещан проблем. По време на менопаузата нивото на хормоните намалява, тялото произвежда по-малко женски хормони (например естрогени), което може да причини забележими промени в интимната област.

Наред с други неща се променя и кожата във влагалището: тя е по-малко еластична, става по-тънка и съответно по-суха. Нищо чудно, че на възраст над 45 години почти всяка втора жена е засегната от вагиналната сухота*. Оказва се, че дори и по-младите жени може да страдат от вагинална сухота - след операции на матката или яйчниците, по време на кърмене, при прием на противозачатъчни таблетки, стрес или като страничен ефект от лекарства.

Станете активна и помогнете на своята чувствителна кожа в интимната област с Vagisan Овлажняващ крем без хормони. Съобразеният специално с интимната област крем предоставя влага и снабдява кожата с омекотяващи липиди.

Надеждна и бърза помощ от Вашата аптека.

Ще получите допълнителна информация в аптеката или на www.vagisan.bg

* http://www.menopause.org/docs/default-source/2013/vva-position-statement.pdf

X