Напишете дума/думи за търсене

Стоп на стреса в моя живот

Часовникът звъни всяка сутрин в 5:50, но аз винаги казвам, че е 6 без 10. Така ми се струва някак по-късно. Все едно съм спала няколко минути повече. Ставам, приготвям закуска. Вземам душ, обличам се и събуждам останалите. Ето, от този миг до мига, в който си лягам, което е не по-рано от 23:30, някак всичко е като насън, като че ли е минал един миг. Целият ден е съпроводен от безброй задачи, срокове и едно безкрайно бързане, придружено с учестено сърцебиене, на което рядко обръщам внимание. След работа ме чакат другите отговорности - едното дете, после другото, вечеря, баня...

Надпреварвам се с времето. И все тичам към следващата задача, към следващия ангажимент. И постоянно ми се струва, че нещо изпускам, че нещо ми се изпълзва и няма да успея. И колкото съм по-напрегната и разтревожена, толкова по-напрегнати и разтревожени са близките ми. Моите емоции като че ли се засаждат в тях и избуяват. И така попадам в омагьосан кръг.

Нали уж бях щастлива, обградена с обич и топлина, с прекрасно семейство и любими хора? А всъщност май просто съм забравила за себе си. Кога за последно съм се заслушвала в собствените си мисли? Кога за последно съм оставала сама? Кога за последно съм се питала: „Как си, момиче? В теб още живее едно дългокосо, чернооко, отворено за добрини дете“.

И как ще съм полезна, ако не съм Аз, ако ме няма? А напоследък сърцето ми ми дава ясни сигнали, че нещо не е както трябва.

Колко жени се припознават в тези думи? Всяка втора? Или всяка една?

СТОП! СТОП НА СТРЕСА В МОЯ ЖИВОТ!

Както казва една приятелка: „Безотговорно е да си нещастен и стресиран!“

Стресът е универсален спътник в ежедневието ни. Когато е твърде голям или твърде продължителен обаче, или когато не разполагаме с адекватни механизми за справяне, той води до нарушения в телесното и психичното ни функциониране, които може да се прояват под формата на различни заболявания. В ежедневието понятието “стрес” често се използва, за да обозначи състояние, което е свързано с дискомфорт, но ние си мислим, че това не изисква кой знае какво внимание. Това съвсем не е така. Последиците от прекомерния или продължителен стрес са сериозни и колкото по-рано се вземат мерки за овладяването му, толкова по-добре и по-удовлетворени ще се чувстваме в ежедневието си.

За съжаление най-често на стреса изобщо не се обръща внимание, а когато стане сериозен проблемът, тогава преминаваме към друга практика – много хора се справят със стреса с помощта на успокоителни хапчета, предписвани от лекар. Други за съжаление прибягват до алкохола и цигарите, които може да имат негативен ефект върху здравето.

Подходящи и ефикасни в случая са билковите хранителни добавки, съдържащи екстракти от определени билки. Те нямат странични ефекти като лекарствата. Действието им върху организма е изцяло положително. Екстрактите гарантират високата концентрация на активните билкови съставки, което е необходимо условие за постигане на оздравителен ефект. В някои билки и семена може да се открият множество активни вещества, които имат пряко отношение към правилното функциониране на нервната система. Такива са билките маточина, ашваганда и лавандула. Те притежават уникални качества да влияят укрепващо на нервната система и да я предпазват от отрицателните последствия от стреса.

Билката маточина е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. Действа положително за лечение на нервни нарушения - неврози, неврастении, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход. Прекрасно успокоява, отстранява депресия и меланхолия, премахва стрес, напрежение, страх и безпокойство. Маточината действа успокояващо и на стомаха - стимулира процесите на храносмилане, потиска гаденето и повръщането.

Лавандулата е друга широкоразпространена на територията на страната ни билка. Благодарение на изключителните успокояващи качества на българската лавандула в България се засаждат огромни лавандулови плантации с цел износ на реколтата. Прилага се срещу нервно напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма.

Славеща се като билка на младостта, ашвагандата е ценена заради способността си да успокоява ума и да възстановява силите на организма. Тя помага на тялото да се справи с външни негативни въздействия и вътрешни напрежения като стрес и тревожност.

Bland е уникален, 100% натурален, висококачествен продукт, съдържащ екстракти от маточина, лавандула и ашваганда. Препоръчва се от специалистите при стрес, безпокойство, тревожност, депресивни състояния и главоболие от напрежение. Не съдържа захар, консерванти, оцветители и животински продукти. Подходящ е за постещи и вегетарианци. Напълно безвреден е. Не води до зависимост. Бланд може да се приема продължително време. Ще го намерите в аптеките и без рецепта или на http://botanic.cc/products/bland/.

Благодарна съм на Bland. Когато аз съм щастлива и спокойна, около мен всичко и всички са щастливи и спокойни!

X