Напишете дума/думи за търсене

Мариана Векилска напуска БиТиВи

Мариана Векилска напуска БиТиВи и заминава на работа в една от структурите на Европейската комисия в Брюксел. Това обяви водещата на "Тази събота и неделя" в края на предаването. Тя тръгва веднага след Нова година и тази неделя за последен път беше водеща заедно с Жени Марчева и Диана Любенова.

18 г. от живота ми минаха в телевизията, каза Векилска, докато се разделяше със зрителите. Тя е един от първите репортери в сутрешния блок на БиТиВи. "Само с прахосмукачка не съм чистила тук", обяви тя. 

Зрителите познават Мариана Векилска с работата й във всички жанрове на телевизионната журналистика. Била е репортер, водещ на сутрешния блок и на БиТиВи Новините, както и продуцент. Освен с високия си професионализъм, Мариана Векилска демонстрира своята отдаденост към работата си и като допринася за редица каузи, които телевизията реализира през годините. „Да изчистим България заедно“, „Великолепната шесторка“, „Българската Коледа“, „БиТиВи и мечето“, „Направи го за България“, „Пощенска кутия за приказки“, „Един ден на Витоша“ – това са само част от инициативите, на които водещата е посветила своето време и енергия.

„Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на БиТиВи. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума, но зрителите на „Тази събота и неделя“ могат да разчитат, че ще продължат да се наслаждават на чудесно телевизионно предаване със сутрешното си кафе през уикенда,“ коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X