Напишете дума/думи за търсене

7 причини да боядисаме стените бели у дома

Бялото е може би най-популярният цвят, когато става дума за интериор и е сигурно, че никога няма да излезе от мода. Защото с него без особени усилия всяко помещение може да се промени драстично и ефектно. Ето 7 причини да го използвате за стените.

Пространството визуално се разширява

Ако най-важни за вас в интериора са просторът и светлината, не се колебайте да боядисате стените в бяло. В краен случай може да заложите на светли нюанси на сивото и синьото. Боята може да е матова или полуматова.

Скандинавски стил

Неговите любители със сигурност трябва да имат бели стени, защото на такъв фон най-добре ще изпъкнат типичните за този стил мебели и аксесоари.

Лаконичност, простота и минимализъм

Предпочитащите чистите форми и простотата във вътрешното пространство също трябва да имат бели стени. По този начин всичко ще изглежда ефирно и спокойно, без да натоварва сетивата с излишества.

Чудесен фон

Колкото и странно да звучи, любителите на ярките цветове също се нуждаят от бели стени. Просто защото на техния фон всичко цветно ще изпъкне още по-добре - текстил, аксесоари, картини, мебели. Внимавайте обаче как ги комбинирате, защото нелепите съчетания ще се набиват на очи.

Класиката като главен герой

Не е необходимо да има тежки цветове и големи орнаменти, за да се придаде класически стил на едно жилище. Напротив - боядисайте стените в бяло и използвайте детайли също в бяло, за да постигнете желаното. Освен това достолепно и много красиво изглеждат на фона на бели стени старите антикварни мебели, които са добре поддържани. Това се отнася особено за тези в тъмен цвят, около които може да се разиграят интересни интериорни интриги.

Отлична комбинация с дърво

За мнозина белите стени са скучни, но всъщност са перфектният фон за дървото. Няма значение дали става дума за дървен под, за мебели в натурални цветове или за аксесоари - всички те се комбинират отлично с бялото, за да създадат невероятен стил.

В хармония с природата

Тези, които обичат стайните растения, задължително трябва да имат поне една бяла стена. На нейния фон те ще изглеждат красиви и жизнени, а интериорът оригинален и в хармония с природата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X