Напишете дума/думи за търсене

Интериорни идеи за кухнята (галерия)

Кухня с бели мебели и стени и дървен плот, независимо от нюанса му, винаги ще изглежда стилно и приятно. От една страна бялото дава усещане за простор, а от друга дървото за уют и топлина. Вариантите за комбинации са многобройни и зависят от площта на кухнята, от разположението и от вкуса на собствениците.

Снимки design-homes.ru
Снимки design-homes.ru

Челата на шкафовете може да са гланцови, което ще отразява чудесно светлината - естествена или изкуствена. Това е подходящо, ако искате зоната да има по-съвременно излъчване. Но е добре да съчетаете гланца с матов плот и матов под. Имайте предвид също, че на гланцова повърхност всяка петно е много по-видимо.

Матовите чела на шкафовете се комбинират чудесно с дървения плот, но преценете какъв да е контрастът. Може цветът на плота да е по-тъмен, а подът да е напълно различен. Гърбът на кухнята също е отличен инструмент в разиграването на съчетания. Ако искате и той да е бял, е разумно да промените текстурата му. Например тухли или тяхна имитация ще добавят още чувство за уют. Гърбът обаче може да е и много ярък - едноцветен или шарен. При този вариант обаче внимавайте да не направите интериора на кухнята натоварващ, като заложите наситен цвят или принт в пода.

Кухните при новото строителство обикновено са отворени, което предполага наличието на барплот. И той може да е дървен, също както и кухненският остров, стига помещението да е достатъчно голямо, за да позволява разполагането му. Не на последно място и също много важно е съчетаването на бялата кухня с дървен плот с останалите мебели - маса и столове. Ако сте почитатели на скандинавския стил, със сигурност ще изберете те да са в строгата цветова гама. За други комбинации съобразете и с пода и с гърба на кухнята. Използвайте осветлението освен с практическа цел, също за подчертаване на зона, цвят, текстура. Обърнете внимание и на аксесоарите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X