Напишете дума/думи за търсене

Артистичност в малкото жилище (галерия)

Когато младата семейна двойка купува малкото жилище, то няма дори баня и отопление и в него отдавна никой не е живял. Пълно е с мухъл, паяжини и е доста вехто. Намира се в стара сграда на първия етаж. Големият му плюс обаче е, че е в историческия център на литовската столица Вилнюс, близо до местата, на които се събират бохеми. А това отговаря на желанието на новите му собственици.

Автори на транформацията са арх. Далюс Регелскис и декораторката Грета Мотеюнене, които са имали на разположение 33 кв. м. Въпреки малката площ двамата не премахват преградните стени с цел да уголемят визуално пространството. Напротив, използват ги, за да обособят различни зони. Спалнята на практика е в отделно помещение, до което достъпът е през плъзгаща се врата.

Много успешно са решени двата основни проблема. Отоплението е подово, като за нагряване се използва специален котел, скрит в кухнята. Отделено е било подобаващо място за създаването на баня.

В интериора основен е белият цвят. Но артистичността на дома е подсилена от цветни акценти, като син комод, червена стена, червени елементи в тавана или вратите, както и от аксесоари за декорация. За отварянето на повече място за съхранение пространството под прозорците в спалнята е увеличено до 80 см, а под него са поставени красиви кутии. Широко място за дрехи и вещи има и под спалнята, която е с големи чехмеджета. Дървеният под допълва отоплението, придавайки уют на жилището.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X