Напишете дума/думи за търсене

Отслабване с гимнастика и планински преходи

Отслабването, особено през летните месеци, е изключително желано за мнозина от нас. Плажната идилия ни мотивира, за да влезем във форма отрано, а вариантите за постигането на секси плажно тяло са наистина разнообразни.

Много от нас залагат на диети, други акцентират на интензивен спорт, трети упорито съчетават и трите за максимални резултати.

Каквато и стратегия да предприемем, важно е да имаме предвид няколко основни неща, с които гарантирано ще намалим излишните килограми.

През лятото е особено удачно да заложим на повече пресни плодове и зеленчуци за сметка на тежките и мазни готвени ястия. Свежите храни ще ни заредят с много енергия, а повишеният прием на течности ще ни помогне в борбата с килограмите.

Добре е да намалим, от друга страна, прекомерната употреба на тестени изделия, сладки храни, мазни меса и да ги заменим с безглутенови десерти, овкусени с кокосова захар, кленов сироп или мед, ястия от риба, приготвени предимно на скара или във фурната, като избягваме процеса на пържене. Като най-здравословна мазнина за готвене препоръчваме да бъде кокосовата мазнина, а не олио или зехтин.

Освен промени в хранителните навици е добре да предпиемем действия и към активен спорт, който може да бъде групов във фитнеса, или гимнастика самостоятелно у дома.

Ако сте се спрели на вариант за отлабване с гимнастика, препоръчваме няколко упражнения. Гимнастиката е удобна, защото за нея не е нужна специална екипировка и тренирате със собствено тегло.

Преди стартирането на каквито и да е упражнения е добре да загреете тялото с ефективно разтягане - кръгови движения с главата, после кръста и накрая краката; разтягане на ръцете също чрез въртене в кръг първо от рамото, после от лакътя, след което с изпънати ръце, навеждайки се надолу, се опитайте да докоснете пръстите на краката и да постоите в тази поза.

След няколко минутната разтяжка може да се ориентирате към следващите упражнения за отслабване:

- Клекове - те са изключително полезни и натоварващи за зоната на бедрата и дупето. Как се изпълнява - краката са разкрачени на ширината на раменете и с изпънат гръб избутвате таза надолу. Коленете не бива да преминават линията на пръстите на краката;

- Напади - подобни на клековете, но се изпълняват напред и с редуващи се крака, също доста ефективно упражение със собствено тегло. Изпълнява се, като поставим ръце на кръста в буква Ф, и бавно правим крачка напред с единия крак, като го свъваме в коляното, а задното коляно деликатно докосва пода;

- Изкачване - ако живеете във висока кооперация, това упражнение ще ви бъде безкрайно полезно: просто изкачвате и слизате по стълбите. Ако нямате много етажи, тогава може да използвате пейка в парка, като редувате краката, с които се изкачвате по нея. Гърбът трябва да бъде изправен, ръцете обхващат талията. Повдигате се с единия крак, след което издигате и втория на пейката и поетапно сваляте и двата;

- Клек с подскок - също доста ефективно упражнения за дупето. Приклякаме и след като се изправим, подскачаме колкото можем по-нависоко;

- Лицеви опори - чудесно упражнение за гърдите, раменете, трицепса.

Това са малка част от упражненията за отслабване, които може да правите у дома, но ако сте решили да заложите на професионална помощ, препоръчваме ви клиниката за отслабване ЛъкиФит, в която са включени многобройни активности като гимнастика на открито, китайски дихателни упражнения, планинско колоездене и конна езда, плуване и какво ли още не. Клиниката се намира в град Банско, известния ни планински курорт, който предлага разнообразни активности сред природата като планински преходи, конна езда, рафтинг, планинско колоездене, каякинг, скално катерене, спортни площадки. Огромен избор за здравословно отслабване чрез полезни и приятни активности.

X