Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да знаят родителите, които имат талантливи деца

Детството е най-решаващият момент, когато детето ви започва да учи и изследва творческите си способности. Като родител трябва да насърчавате децата си да растат във всяка посока, която желаят, без да ги ограничавате с наложените обществени норми. Отглеждането и насърчаването на вродената креативност на вашите наследници е най-доброто нещо, което може да направите за тях.

Какво искате за вашите деца?

Освен да са щастливи и здрави, най-вероятно искате животът им е значим. Може би се надявате те да оставят положителна диря след себе си. Да променят нещо в света?

Как можем като родители да помогнем на децата си да бъдат по-креативни не само в краткосрочен, но и в дългосрочен план?

Тези пет стратегии ще им помогнат да постигнат творчески успех в живота си сега и в бъдеще.

1. Дайте им подкрепа и разрешение

Децата трябва да знаят, че е страхотно да бъдат креативни. Те трябва да знаят, че ги подкрепяме и ще им помогнем да развият своите творчески таланти, дори и да не е пътят, по който се е случил нашият живот.

2. Дайте им визия какъв може да стане животът им

Децата трябва да „видят“ какво е възможно. Повечето хора в живота си поемат по пътя на най-малко съпротива и никога не развиват пълния си потенциал. Но какво можем да направим като родители, за да им дадем визия за съществуването им? Как можем да им помогнем да видят какво биха могли да станат?

Един от начините е да ги насърчим да изследват живота на велики мъже и жени чрез биографии, филми и срещи с влиятелни хора лице в лице. Като основни инфлуенсъри в живота на децата ни, ние трябва да поемем водеща роля в това да им помогнем.

Не може просто да го оставим на учителите и други хора от заобикалящата среда на детето. И ние трябва да му помогнем да реализира своя потенциал. Трябва да сме активни и ангажирани в живота му.

3. Дайте им възможност да развиват творчеството си

Това не означава, че децата ни трябва да участват във всяка дейност. Но ние трябва намираме най-добрите възможности за нови творчески преживявания, които ще им помогнат да се развиват.

4. Дайте им пример, който да следват

Нашите дела учат повече нашите деца, не само думите. Трябва да дадем пример за растеж в собствените си умения и творчески живот. Нашите действия, а не нашите думи, са това, което оставя трайно впечатление у детето.

5. Дайте им инструменти и ресурси

Има много неща, които най-вероятно никога няма да купите на детето си – например най-новата и модерна видеоигра. За сметка на това сте инвестирали много в книги и конструктори - два предмета, които са помогнали за разширяването на творческия му ум. А това си е чиста проба инвестиция в бъдещето на хлапето.

Трябва умишлено да помагаме на децата си да проучат своя творчески потенциал.

Не е необходимо да ни струва много време или пари.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X