Напишете дума/думи за търсене

Какво мислят родителите за дистанционното обучение

Въвеждането на извънредно положение и свързаното с това масово прилагане на дистанционно обучение постави в нова ситуация всички участници в образователния процес – учителите, учениците и техните родители. За броени дни на учителите се наложи да се разделят с традиционния модел и да направят сериозна крачка в онлайн пространството, така че образователната система и нейните хиляди ученици да не загубят ритъм. От друга страна – родителите се оказа по-близо от всякога до учебния процес. Сега всеки може да наблюдава отблизо комуникацията, инвестицията на усилие и време.

„В Асоциация Родители от години работим за подобряване на взаимодействието между семейството и образователните институции. Целта на анкетата, която създадохме, е с помощта на родителите да проследим промените в модела на това взаимодействие през последните две седмици. Така ще можем да бъдем максимално полезни чрез подкрепата, която оказваме както на родителите, така и на учителите, да изградят конструктивни и ползотворни отношения в интерес на децата“, споделя екипът от професионалисти, който моли родителите да бъдат искрени в отговорите и позицията си.

Анкетата е насочена към впечатленията на родителите от учебния процес, отношенията с учителите, децата и другите родители в периода от въвеждането на дистанционното обучение. Попълването й отнема около 10 минути. На финала присъстват въпроси, които събират демографска информация за целите на анализа на данните. Анонимността на всеки родител е гарантирана.

Въпросника може да отворите тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X