Напишете дума/думи за търсене

Подаръкът от боговете за всяка зодия

Легендата разказва, че Зевс - царят на всички богове и богини, благославя всеки човек с дар, една специална сила, която може да му помогне в живота.
В известен смисъл това е благословия и проклятие. Всеки човек трябва да прегърне дара, но също така да се научи как да еволюира с него. Подаръкът може да бъде и капан. Ценен урок, който да ни научи, че винаги трябва да се опитваме да научим повече и да живеем достойно и с уважение към другите.

Митът за Овена



Овенът е свързан с легендата за руното на Златния овен. Според древните историци Язон и аргонавтите са изминали дълъг път, изправени пред хиляди трудности, за да вземат руното на Златния овен, което е било скрито и държано в тайнствена земя. Язон никога не губи вяра и продължава да намира начини, докато се „жертва“ за по-доброто. Зевс почита Язон, превръщайки Златното руно в ярко съзвездие като напомняне за неговата вяра.

Дарът на боговете за Овена е честта.
Овенът се ръководи от ентусиазма и понякога „сляпата“ вяра. Глас непрекъснато му казва, че всичко ще се оправи. Това не е оптимизъм. Това е вяра. Това е крайното доверие към боговете и затова той е почетен от тях. Може да не вижда плодовете на това, което е засадил, но творческата му природа няма да спре да превръща почвата в зелена уханна градина.

Митът за Телеца



Вторият от зодиакалните знаци е вдъхновен от легендата за героя Тезей. Той се съгласява да бъде принесен в жертва на богове. Всяка година един млад човек бива избран да бъде изяден от ужасното чудовище Минотавър. Младото момче или момиче бива завлечено в Лабиринта, където живее звярът. В този тъмен лабиринт избраният за жертвоприношението винаги се губи, намирайки кончината си. Тезей обаче успява да убие звяра и да намери изход от този лабиринт.

Дарът на боговете за Телец е силата.

Без значение какви са ситуациите или кои са противниците, ако наистина иска нещо, ще намери начин да го постигне. Неговата сила идва отвътре, от сърцето му и това е нещо, което той трябва да прегърне. Любовта побеждава всички и душата му жадува за обич. Той е благословен от боговете с невъобразима сила.

Митът за Близнаците



Третият от зодиакалните знаци е вдъхновен от легендата за Диоскури - двамата братя близнаци Кастор и Полидевк, които доброволно се присъединили към Язон и аргонавтите, за да намерят Златното руно.
Те много се обичали. Когато Кастор е убит, сърцето на Полидевк е разбито на парчета. Зевс, който се възхищавал на любовта на тези братя, поканил живия близнак да живее с него и другите богове на Олимп. Полидевк отклонил с уважение поканата и тогава Зевс намерил начин да братята да живеят заедно завинаги, превръщайки ги в две ярки звезди.

Дарът на боговете за Близнаците е комуникацията.

Удивителната им способност да събират и прецизират информация е толкова страшна, че дори подземният свят не може да ги спре да успеят. Те също имат невероятна способност да станат части от социални групи и да обменят ценна информация с интересни хора. Това е най-голямото им предимство. Те са царете на информацията и комуникацията.

Митът за Рака



Четвъртият от зодиакалните знаци е вдъхновен от легендата за Херкулес. Героят бил извикан, за да помогне на хората да се отърват от Лернейската Хидра - ужасно змийско чудовище с много глави. Хера, всемогъщата царица на боговете, мразела Херкулес от дъното на душата си, тъй като той бил син на любимия й Зевс, който й изневерил със смъртната Алкмена. За да помогне на Хидра да убие Херкулес, Хера призовавала Краля на раците. Но приятелят на Херкулес Йолай успява да го убие. Хера решила да почете Краля на раците, превръщайки го в гигантско ярко съзвездие.

Дарът на боговете за Рака е лоялността.

Той е изключително лоялен към своите приятели, семейство и всичко, което е свещено за него. Типичният Рак се опитва максимално да помогне, тъй като той дава всичко от себе си за нещата, които обича. Тази лоялност понякога е сляпа и той може да се окаже наранен, но винаги е възнаграден за своята упоритост.

Митът за Лъва



Петият от зодиакалните знаци е вдъхновен от легендата за първия подвиг на Херкулес - залавянето и убиването на Немейския лъв, който тероризирал хората. Херкулес успява да победи този мощен звяр. Той одира кожата на лъва и я носи като наметало. Тази непробиваема козина държи Херкулес в безопасност от остриета и стрели.

Дарът на боговете за Лъв е гордостта.

Кожата на могъщия звяр Лъв е символ на неговата гордост. Не може да бъде пробита от стрелите на неетична преценка или отвратителни думи. Гривата е символ на кралския му произход. Гордостта трябва да идва отвътре, а не от нещо външно. Той трябва да осъзнае, че е достоен, мъдър и добър.

Митът за Девата



Шестата зодия е вдъхновена от легендата за Персефона. Тя е дъщеря на Великата богиня на Земята Деметра. Хадес, могъщият цар на Подземния свят, отвлича Персефона и се жени за нея. Деметра обаче била толкова съкрушена, че помолила Зевс да я върне. Зевс, Хадес и Деметра решават, че в продължение на 6 месеца Персефона ще бъде на Земята, а през останалите 6 месеца (от Есенното равноденствие до Пролетното равноденствие) в Подземния свят.

Дарът на боговете за Дева е адаптивността.
Това показва адаптивността на Дева. Може да я поставите дори в Подземния свят и все пак да намери начин да живее като кралица. Не е лесно, но тя ще се справи. Въпреки това тя винаги трябва да помни коя и да не губи представа за висшата си цел.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X