Напишете дума/думи за търсене

Обещанията за любов – устойчиви намерения или прости илюзии?

Любовните обещания съществуват откакто се е появила на този свят романтиката. Тези бъдещи ангажименти обикновено се раждат в моменти на силна страст или страх от загуба на половинката.
Въпреки че са част от динамиката на всяка връзка, някои хора невинаги ги изпълняват, макар да имат желание.
Така понякога обещанията се превръщат в лъжи.

Любовните обещания служат за създаване на чувство за стабилност у човека, който ги изразява.

„Ще те обичам завинаги“ е изявление, целящо да даде сигурност и да подправи дългосрочни очаквания. Същото важи и за „ Никога няма да те намеря друга“ или „Винаги можеш да разчиташ на мен“.

Бракът е формализиране на поредица от обещания. Завет, чрез който всеки партньор предприема поредица от поведения спрямо своя любим.

Очакванията са връзката да продължи вечно. Въпреки това някои хора тълкуват тези обещания като част от любовния фолклор.

Те разбират, че човек, който обещава, най-вероятно наистина мисли това, което казва. Нещата обаче могат да се променят в бъдеще.
Някои хора се държат към такива обещания като удавник за сламка.

Човек, на когото му липсва привързаност от половинката, зависим е или
идентифицира това като крайно изпълнение на свое желание за живота, може да пусне в себе си обещанието по много по-дълбок и решителен начин.


Обещания за любов и конфликти
Някои любовни обещания са по-сложни, защото хората ги заявяват след конфликт. Обикновено те се декларират, за да не повтари някакво нежелано поведение.

„Никога повече няма да лъжа“ или „Никога повече няма да ти изневеря“...

Това обаче не са действителни любовни обещания. Те могат да доведат до радикална загуба на доверие, когато бъдат нарушени.
Помагат за оформянето на токсични взаимоотношения, при които думата на човек все повече губи стойност.

Основните ефекти на неспазените обещания са разочарование и прекъсване на комуникацията в двойката.

Циклите на нарушените любовни обещания често завършват с нови обещания, актове на непълна компенсация или недадена прошка. Има моменти, когато някой не може да изпълни обещанията си поради форсмажорни обстоятелства.

Нищо не прави връзката по-силна от доверието и диалога.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X