Напишете дума/думи за търсене

здраве

;
Шкембе на клечка

Шкембе на клечка

богато на витамин А лесно 10 порции 115 мин За една порция: 121 ккал мазнини 2,7 г холестерол 42 мг въглехидрати 1 г протеини 12 г необходими продукти: 500 г шкембе на ленти 1 глава лук сол и пипер

Ани Стойчева: Консумирайте ферментирали храни

Ани Стойчева: Консумирайте ферментирали храни

Ани Стойчева е сертифициран Health Coach към Института за интегративна нутриционистика в САЩ и автор на блога Statera Lifе. Тя разяснява кои пробиотици са психобиотици и как могат да влияят

Помагат ли витамин C и D срещу COVID-19

Помагат ли витамин C и D срещу COVID-19

Докато светът (с изключение на България и някои други балкански страни) се ваксинира масово срещу COVID-19, експертите предупреждават, че всеки трябва да продължи стриктно да практикува лични

Помагат ли пробиотиците при запек

Помагат ли пробиотиците при запек

Запекът е често срещан проблем, който засяга приблизително 16% от възрастните по целия свят. Лечението може да бъде трудно, което кара много хора да се обърнат към природни лекарства и добавки без

Кои храни са нужни за здрава жлъчка

Кои храни са нужни за здрава жлъчка

Нездравословното и нередовно хранене, обездвижването и пренебрежението към съветите на диетолозите много често водят до проблеми с жлъчката. Жлъчката е орган, необходим на тялото

Как да приготвим перфектната домашна пица (+рецепти)

Как да приготвим перфектната домашна пица (+рецепти)

Едва ли има човек, който да не обича пица. Вие познавате ли такъв? Разбира се, най-големите фенове на италианското ястие са децата, което ни дава основателна причина да се научим да я приготвяме

Проф. Венцислав Петков съветва какво да изследваме след прекаран COVID-19

Проф. Венцислав Петков съветва какво да изследваме след прекаран COVID-19

Проф. Венцислав Петков е роден в България. След като завършва Медицинския университет в София, заминава за Австрия като специализант по молекулярна биология

Полезни и вредни храни при подагра

Полезни и вредни храни при подагра

Подаграта е сериозно заболяване, което се характеризира с нарушение в обмяната на протеини в организма. Заради повишеното съдържание на пикочна киселина в кръвта, в тъканите се отлагат урати

Кардамонът – подправката за здраве и потентност (+рецепта)

Кардамонът – подправката за здраве и потентност (+рецепта)

Най-вероятно си мислите, че кардамонът е претенциозна екзотика, но това изобщо не се доближава до истината. Ако обичате индийска кухня или дори само къри в побългарен вариант

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура (над 190 градуса), при каквато се случва пърженето, се превръща в акриламид

X